Torsdag eller dan före kvalborg!

Denna torsdag började med en härlig PW/joggintur på 40 min innan det vankades föreläsning. Efter den vart dte hem för att panikskriva på artikeln till sista numret av Lundtan för den här terminen. Gick väl sådär till en början. Cyklade istället över till väster och mitt fina C i förhoppning om lite motivation. Motivationen hittades och i ett par intensiva timmar skrev jag så tanghetbordet glödde!

Resten av kvällen har spenderats i Stadsparken i trevligt sällskap av C, Anna, Malin, Stadler, Fredrik och Rosé. När solen gick ner cyklade vi i samlad trupp till Malin där de andra taggade för Casa men jag och C taggade för hemgång och plugg/artikelskrivande.

Imorgon börjar valborgshelgen med kvalborg hos Jossan. Jag är även inbjuden till tacksittning på Blekingska och/eller en gratis kväll på nämda nation. Som jag tidigare skrivit, det lönar sig att ligga med en tjänsteman ;)

Inspiration

Här kommer en helt grym artikel från Fitnessguru.
Kan verkligen rekomendera ALLA att läsa den och lära sig ett och annat.

För er som tvivlar
STRONG IS THE NEW SKINNY!

Uppdate

Solen skiner, alkoholen inför valborg ligger på kylen och jag har totalt misslyckats med min ekonomistyrningstenta (dock ganska väntat).
Har varit på gymmet och tränat bort lite ilska och tar nu nya tag inför nästa tenta om ynka två veckor. Men innan dess väntar KVALBORG, VALBORG och FINALBORG!

Galen helg!

Påsklov!

Lunchen igår på balkongen med Emelie får 10 av 10 solar :D
På kvällen vankades det middag på Kungsholmen följt av fika här hemma.

Idag är det Skärtorsdag och mamma och jag ska snart bege oss mot Västermalmsgallerian för att lämna in ett armband som gått sönder. Senare idag ska jag träffa Filippa för lite påskmys och imorgonbitti blir det landet!

Borta bra men hemma bäst!

Seg tjej som aldrig skriver... Men det finns ju tusen andra saker som man vill och måste göra.
Nu är jag i alla fall i Stora Huvfudstaden för att fira påsk och leva gratis i en vecka, och det gillar mitt bankkonto. Kom i måndagsnatt och spenderade tisdagen med att träna, plugga med Crille på SU, plugga lite mer hemma, träna och sedan plugga ytterliggare innan jag stupade i säng.

Vaknade tidigt imorse och har redan hunnit med att skriva klart nästan hela artikeln, eller halvklart. Vill ha ett grovmanus att skicka in till skrivaträffen ikväll för lite feedback. Vid 12 kommer Emelie hit för lunch och resten av eftermiddagen hoppas jag kunna spendera på balkongen med Den Nya Ekonomistyrningen innan det blir en tripp till gymmet och sedan middag å Kungsholmen 1.

Formcheck!

Japp, nu har det alltså gått 2 månader + ett par dagar sedan jag satte upp mitt magrute-mål och jag måste säga att jag är otroligt nöjd! Magen känns fastare och är mer definierad än tidigare. Känner mig även starkare runt bålen. Rent centimetermässigt har det inte hänt jätte mycket just runt midjan. 3 centimeter har försvunnit runt midjan, 3 runt höfterna och 13 cm har försvunnit runt rumpan!

Jag har efter den här 2 månaders perioden insett vikten av att ha ett tydligt mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Efter julen satte jag upp ett flertal långsiktiga mål. Bland annar ville jag ta mig ner på det jag anser är min idealvikt (vad det är skriver jag inte här) och jag har sedan dess gått ner och befinner mig nu på den vikt som jag mår bäst att ha. Vidare ville jag få mer väldefinierade och synliga muskler något som jag anser vara ett väldigt långsiktigt mål som jag hela tiden kan sträva mot. Dock måste jag få säga att jag själv, när jag ser i spegeln, tycker mig se skillnad nästan från vecka till vecka att musklerna blir större och syns mer. Rent träningsmässigt märker jag också skillnad då jag kan lyfta tyngre för varje vecka som går.
Jag skulle även planera min träning varje vecka, men jag har insett att det funkar inte alls för mig då mitt schema varierar så mycket. Att istället bestämma minst antal pass/vecka och hålla detta har visat sig fungera bättre.

Nu då, ett nytt mål. Mitt mål fram till sommaren, dvs 1 juni, är att fortsätta med samma träningsupplägg. 3 veckor med 4 pass styrketräning och 1-2 pass cardio/återhämtningspass för att sedan ha 1 vecka där jag gör helt andra saker där fokus ska ligga på att chocka kroppen med helt annorlunda typer av pass, att få i mig ordentligt med mat för att underlätta återhämtningen samt att mer leka med den egna kroppsvikten och inte så mycket vikter.
Den 1 maj ska jag påbörja en "minideff" för att se om det är möjligt att förlora lite kroppsfett inför sommaren. Alltså kommer det bli mindre alkohol och att dra ner på kolhydraterna. Jag ska även lägga in fler morgonpromenader.

Recap

De senaste dagarna har varit lite upp och lite ner, och lite mer upp och lite mer ner...
Men nu känns allt bättre och saker och ting börjar trasslas ut vilket underlättat en hel del om jag får säga så!

Igår var iallafall en mycket bra dag. Den fick en seg start men när jag väl kom ut så njöt jag av våren och värmen till max. Först var det intervju för Lundtan följt av solhäng på Eden med C och hans kompisar. Vi fortsatte till Blekingska där vi drog i oss lite öl innan jag och C gick in för att preppa baren inför kvällen. Det hela slutade med att jag jobbade lite (med betoning på lite) men eftersom man har status som barchefens flickvän fick jag gå och sova när jag var trött och slapp på så sätt all städning ;) (skämt åsido, vi var alldeles för många jobbare och det var fler som fick sticka tidigare).
Gick upp tidigt imorse och cyklade hem och har nu hunnit med att skriva på uppsats och städa.
Resten av dagen ska jag plugga inför tentan, tvätta lite undisar och träna. Sen väntar Husfesten ikväll så det är att vara effektiv idag! Tror dock inte att jag kommer stanna så vidare länge på den. Känner att jag borde sova hemma inatt så att jag kommer upp imorgon och hinner med alla mina måsten.


TRÖÖÖTT!!

Mah Gad jag är så trött! Var uppe 06.15 imorse och har suttit i skolan hela dagen så nu är jag sluuuut! Ska placera mig i soffan under en filt och kolla på film innan spexfilmningen drar igång :D Efter det blir det gymmet för ett nytt och lite annorlunda pass och sen drar jag till Blekingska!

GALET VÄDER!!

GAAALET VÄDER! Vi har strålande sol och säkert närmare 20 grader, vad har ni?
Har legat i solen hela dagen och pluggat och svettats och jag känner att solen verkligen tagit en massa!
Har även varit iväg på gymmet och tränat ben och lite axlar, fy helvete vad varmt det var. Svettades som en gris hela passet och var verkligen dyblöt under stretchingen, men så skönt! Känner verkligen energi boosten kicka in av vädret!
Risken finns att jag tar mig ut lite senare på en PW eller löprunda :)

(Smyg formcheck)

Jag vet att det är ett par dagar tills dess att jag ska ha min formcheck för då har det gått exakt 2 månader sedan jag bestämde mig för att satsa på magrutorna till sommaren. Men jag måste faktiskt få ta ut segern lite i förskott och häsla magrutorna välkomna! För nu är dem här!
Hur lände har man egentligen inte drömt om att få magrutor och det enda som behövdes var ett tydligt mål och lite jävlar anamma. Och detta trots att jag slarvat rätt ordentligt med maten den andra halvan av perioden så någon minskning i midjemåttet har inte skett men konturerna av muskulaturen syns trots allt. Hemligheten var helt enkelt att fokusera på magen stenhårt, blanda tunga magövningar med stabilitets- och pilatesövningar så att magen efter varje pass har varit helt slut.

Nu är ju då frågan vad jag ska ha som nästa mål vilket kommer utvärderas 1 juni, så det är alltså lite mer än en månad tills dess. Ska fokus ligga på cardio eller på att försöka mig på en minideff? Detta tåls att fundera på och den 12 bestämmer jag mig. Då kommer kanske även en bild på magsingen ;)

Lycka och vår

Fatta att få vakna upp bredvid den här killen, en sådan enorm lycka!


Vi har iallafall haft en helt fantastisk fredagskväll med massor av mat, film och mys. Idag kom vi upp i bra tid, mumsade i oss frukost och satte oss sedan på Blekingskas gård i solen och bara njööööt! Trodde inte solen tod sådär jätte mycket, men sen kom jag in och kollade mig i spegeln. Hoppsan säger jag bara! Helt röd på bröstet och i ansiktet.. hehe
Förhoppningsvis lägger det sig till imorgon så att jag kan sola lite till.
Helt underbart att solen äntligen värmer och bränner, våren har kommit till Lund och en massa härliga känslor med den. Jag känner att Lundavåren 2011 kommer bli något utöver det vanliga.







Oops I did it again..

Gah! Nu har jag dåligt samvete... Jag som skulle vara så himla duktig och plugga och allt som hör skolan till MEN icke sa nicke.. Jag fastnade på Blekingska (skyller på en extremt hemsk onsdagskväll och att jag behövde tröst) hela jävla gårdagen. Väl hemma får jag mega migränanfall att jag måste ta det extremt lugnt för att orka gå ut.
Men ut kom jag och hittar mitt C på förfesten hos Malin. Tydligen hade han hängt på Fredrik som skulle vara med Anna och dit fredrik går, dit går C och vice versa.
Lung kväll på Kålles och tiden flög iväg, vart hemma ganska tidigt och har sovit som en stack hela natten.

Nu är kaffen i magen och boken uppslagen, ekonomistyrning HERE I COME!

Tillbakablicken från helgen som varit i korthet

Hej hopp!
Har hunnit med en massvis med saker de senaste dagarna! I helgen var jag i Sthlm för lite välbehövlig shopping, stureplans häng och "gammal-kompis-skvaller"! Underbart om jag får säga så.
I måndags kom tåget in (i tid!) i Lund vid 21.30 och på perrongen väntade en söt pojke som tog mig i handen och fullkomligt släpade mig till Grand Hotel där vi drack vin med "svärmor". Ganska oväntat, otroligt trevligt.
Igår vart det powerwalk, pilates, resultatsplanering och periodkalkylering innan jag blev upphämtad av ovannämnda duo för en tripp till Malmö. Väl hemkommen skickade jag in C på ICA med mitt ICA kort och en handlingslista i handen medan jag själv sprang upp till EC för ett redaktionsmöte.
Hem igen till en snygg kille och god middag.

Idag är det det tisdag och jag har druckit kaffe och ska snart tillbaka till skolan för utbildningsmässa. Trevligt trevligt. Efter det lockar gymmet och även skolböckerna.

Tack och hej för mig!

En dag kommer du vakna upp och inse hur mycket du älskade henne och hon kommer vakna upp brevid killen som redan visste det

Ord är överflödiga . . .


RSS 2.0