75 kg marklyft!

Piggnade till ordentligt framåt eftermiddagen och lyckades tagga igång mig själv lagom till att jag stod framför en skivstång lassad med 75 kg på gymmet. Drog en 1a, försökte dra en till men misslyckades. Drog en till 1a och försökte med ytterligare en men hamnade helt fel med balansen. Lade av någon anledning tynden på tårna så hela jag var nära att tippa framåt så det var bara att släppa stången.. men ett litet knyck i ryggen blev det som inte kändes helt prima. Får se hur ryggen mår imorgon.
Resten av övningarna gick super! Ökade i allt och avslutade med lite hopprep. Cyklade sedan mot ICA för jag fick sug på godis och Cola Light! Mums!
 
Nu är middagen snart klar, jag har en massa filmer att välja mellan och imorgon ska det bli soooovmorgon innan plugget hos Lina drar igång.

STOPP!

Idag sade det STOPP!
Efter en härlig morgonpromenad i gott sällskap kom jag hem och käde bara att nej, nej, NEJ jag klarar inte av att plugga idag! Jag har slitit som ett djur den senaste tiden med tentan i portföljvalsteori och jag har fått resultat av allt slit. Har gått från att inte fatta ett skit till att räkna igenom alla uppgifter på x-tentorna utan svårigheter. Men efter denna stressvecka med plugg, spex och mysko drömmar behöver (och förtjänar jag) en ledig dag!
Ska ägna resten av dagen åt att göra så lite som möjligt, köra ett pass på gymmet  och sen ägna kvällen åt att kolla på film och äta något gott till middag. Imorgon tar jag nya tag och kör ett par sista timmars plugg och lite träning innan ADA-ordern drar igång på kvällen på nationen!
 
På måndag är det tentadags igen och sen raka spåret (haha) upp till huvudstaden för jobb, häng med Filippa och mys med en ganska fin fransman. Och det mina vänner, ser jag väldigt mycket fram emot!

Don't quit your day job..

Ett stort grattis till Madeleine som förlovat sig, men en sak bara.. Gör oss alla en tjänst och satsa aldrig på skådespelarkarriär!

*tihi*


En helt perfekt lördag!

Mer sommarväder åt folket tackar!
20 grader idag då, inte konstigt alls i oktober.. Tog på mig strumpbyxor och jeansshorts innan jag cyklade ner till ÖGs för brunch men ångrade att jag tog strumpbyxorna. Hade lätt kunnat köra bara shorts och hade nog gjort det om benen bara var liiiiite mindre magnecylvita! Istället fick jackorna ryka och ärmarna kavlades upp på vår promenad. Mötte folk i endast t-shirt eller tunn skjorta, överallt syntes solglasögon och sommaren låg verkligen i luften! En helt perfekt lördag med andra ord!

Sommarsommar!

När studenterna sitter ute i t-shirt och njuter av Skånes nästan 20 gradiga värmen så älskar man verkligten sommaren.. eeeh menade såklart hösten.. Det är idag 19 oktober, något som enligt mig borde räknas som SLUTET av oktober, eller med andra ord SEN HÖST! Men inte har hösten kommit till Lund än! Vi svettas i våra höstjackor och tycker sommarjackan och solglajjor lockar bra mycket mer just nu.
Synda bara att det är tentatider och man är allt för upptaget med att ha huvudet i finansboken i grottan vi kallar Studiecentrum... En vecka till och sen är helvetet över för denna gång!
 
Fingret mår bättre även om jag råkade orsaka att smärre blodbad på Gerda igår. Lyckades såklar riva upp såret så att blodet rann lite fint lägs fingret och jag började självklart att kallsvettas och få yrsel.. Smidig tjej helt klart!
 
Nu ska det bli Boelspex och kanske något litet glas vin innan jag går i nytt pluggide denna helg med! Fast imorgon väntar ju brunch med lovely Jossi! Men sen blir det huvudet i boken...

Dagens!

Lyckades få till ett riktigt blodbad när jag slant med kniven och mitt vänstra pekfinger är omplåstrat, invalidiserat och dunkande i takt med min puls. Tackar för att adrenalin utsöndras istället för smärta och att jag hade vett att snabbt klä in fingret i papper och plåster innan synen av blodet fick mig att bli alltför illamående och yr.
Tar en pluggfri dag och tittar på serier. Taggar för morgondagen då tentaplugg numero dos drar igång med fullt fart! Ikväll vankas TJM intervju på nationen, ska söka Beda eller Bak, följt av ett pass på gymmet! Vet inte riktigt hur jag ska lyckas utan att bloda ner hela Gerda. Men har jag sprungit med en stukad fot så borde det gå lätt som en plätt att gymma med ett blödande finger.

Tenta 1 check!

(vet inte vad som hände med förra inlägget, teknik är inte min grej)
 
Mattetentan är nu skriven och jag tror att det blir C, kanske B om jag en jävla tur och kanske D om jag har en jävla otur. Men det känns som ett C. Timmarna innan tentan spenderade jag med att surfa runt och dregla över skor, väskor och underkläder som ska inhandlas i Miami i jul. Galet att det bara är 2 månader och 5 dagar kvar!!
Efter tentan vart det middag och efter det en genomkörning av axlar och mage på gymmet. Nu sippar jag på en smoothie och känner mig ovanligt pigg för att vara tentadag.
Blir väl till att mysa ner i soffan framför någon av mina alltför många dåliga tjejfilmer (som jag älskar över allt annat)!

Hardcore!

Dra 70 kg mark utan handskar, det är hardcore! Idag är händerna ömma, sönderskrapade och har fått härliga blåsor...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baad4ddf2b32cec003c75.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baad4ddf2b32cec003c75.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baad4ddf2b32cec003c75.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baad4ddf2b32cec003c75.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baaeee087c34d8759bc49.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baaeee087c34d8759bc49.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baaeee087c34d8759bc49.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507baaeee087c34d8759bc49.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507bab32e087c34d41ed4891.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507bab32e087c34d41ed4891.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/874379/images/2012/pic_507bab3b9606ee2bf8f10c70.jpg" class="image">


Mellanlandning av Byggperiod 2012

Satan i gatan vad tiden tickar på alldeles jätte fort! 4 veckor kvar till GA balen och nu blir det spex-rep för hela slanten. Och självklart plugg och träning! Ungefär halva tiden av hösten har gått och det återstår 6 veckor av denna byggperiod. Förutom en veckas sjukdom där det inte blev så mycket träning så går det helt klart framåt.
 
Träning
Träningen går bra faktiskt. Benböjen lossnade äntligen idag efter att ha varit riktigt sega hela hösten och jag vågade gå dj   up utan att det kändes som om jag skulle falla ihop (dock låg endast 40 kg på axlarna vilket är en rejäl sänkning från sommarens 60 kg). Den övning som har gett bäst resultat är helt klart marklyften, men det är även den övning som jag just nu tycker är roligast och där jag både ser och märker resultat. 3 rep på 70 kg har jag maxat och denna vecka känner jag mig mer än redo för 75 kg! Har som mål att dra en 1a på 80 kg innan denna bygg-period är över men då resultaten hittills varit bättre än förväntat tror jag det finns chans att jag kommer kunna komma upp i 90 kg!
Cardion funkar helt ok. Det blir minst en PW/vecka och så har jag återupptäckt spinningen och minst 1 spinngpass/vecka ska det bli. Sedan slänger jag även ibland in lite pulshöjande övningar i slutet av mina styrkepass om energi finns. Förhoppnigsvis kommer jag inte tappa jättemycket flås nu under hösten men flåset kommer heller inte att förbättras.
 
Kost
När det kommer till maten så är det helt klart den mest ångestladdade biten. Det beror som bekant på min AVSKY för matlagning men också för att jag går just nu upp i vikt vilket är lite av ett måste om jag nu ska bygga muskler vilket jag också vill! Men när vågen pekar på stadiga 65.8 kg så känns det vill jag lova. Det är en fin viktuppgång på ca 4 kg sedan början av juni och det är även en fin blandning av både muskler och fettmassa. Jag ska inte påstå att jag varken ser eller märker mycket skillnad på kroppen men helt klart så har rumpan vuxit lite granna och så även låren. Men då jag även ser muskler som jag inte hade förr som börjar titta fram så känns det ändå gaaanska okej. Det är trots allt ingen jätte vikt uppgång och när denna period är över och 5 veckors diet väntar hoppas jag att byggandet ocg ätandet gett resultat i form av fina muskler!
 
 

Livet går på räls, dags att spåra!

Vilket flyt jag har haft! Hittar grymmaste jackan av en slump, fixar kavaljer till GA balen 2,5 timmar innan sista anmälningsdagen, har en otroligt sexig fransman som väntar på mig inför varje Stockholmsbesök och grym tagg på skola, träning, kompisar, spex.. Ja, ALLLT!
 
 

Excel, fina leenden och energi på topp!

En helt klart bättre dag idag! Förutom de två gångerna som jag har lyckats slå i mitt huvudet.. den ena gången när jag skulle stänga ytterdörren och den andra gången när jag öppnade ett skåp rakt i huvudet. Klantig tjej, jag vet!
Har faktiskt lyckats lösa excel-uppgiften, vilket kan ha gjort min dag eller till och med mitt liv! Jag har haft näst sista föreläsningen på mattekursen innan tentan och är bara halvorolig inför tentan. Jag har haft massor med energi och hade ett riktigt härligt pass på gymmet...
Att det var härligt berodde först och främst på att jag var pigg och frisk! Men även på att den där killen som flörtar med mig var där och HERREGUD! Han har gått från att smygkolla till att stå och titta på mig och le, vilket är väldigt trevligt men det gör att koncentrationen tryter en anings... det blir svårt att utföra marklyften när han står två meter bort och ler mot en...
Nu är jag lite nyfiken på om han nästa gång kommer att hälsa, eller om vi ska ägna tiden på gymmet åt att le mot varandra..

Inte den bästa början på veckan

Lagom rolig måndag..
Den började bra men har sakta men säkert pekat stadigt nedåt! Efter att han åkte från Lund satt jag mest och deppade innan det var dags att göra sig iordning för skolan. 2 timmars föreläsning som jag fattade nada utav, följt av 3 timmars arbete med excel uppgiften som jag fattar nada utav.. Ser ni ett mönster här?
Det var två uppgivna tjejer som stängde igen datorn och bestämde att ta nya tag på torsdag samt att än en gång besöka läraren för hjälp..
Sitter nu hemma med nada energi och med en jävla massa plugg! Tenta om två veckor och paniken börjar smyga sig på. Vill  så gärna fortsätta få bra betyg men just nu känns det som en omöjlighet. Jag har heller ingen träningslust och inte har jag tränat på snart en vecka. Orkar inte laga mat så det får bli ännu en middag bestående av youghurt.. Muuums!
 
Vill helst dra täcket över huvudet och glömma allt vad plugg och excel heter just nu.. Hoppas att allt vänder till imorgon för det sista jag vill är att veckan ska fortsätta i denna sega och hopplösa anda..

Som ett litet barn

Bilden får tala sitt egna språk..


Bästa helgen!

Varför är det så att en vanlig helg, den går lagom fort. Man hinner med lite fest, lite sovmorgon, lite träning och ändå har man väldigt mycket dötid kvar. Men en helg man har längtat efter i veckor, den är förbi på två sekunder.. Knappt hinner det bli fredag förrän det är måndag igen och man vaknar upp till vardagen och verkligheten.
Även om den har gått alldeles för snabbt så har helgen var fantastisk!
Självklart var han tvungen att jobba över i fredags men kl 04.36 väcktes jag ur min dvala av att han stod utanför och ville in! Trots trötthet och fylla blev jag pigg som en lärka av att få mysa in i hans varma famn.. Lördagen ägnades åt att ligga och krama varandra mest hela dagen. Sen eftermiddag åkte vi till Malmö, tog en promis i västra hamnen och sedan middag på Lilla Torg. Även gårdagen ägnades åt att mysa i sängen halva dagen. Tog med han på en Lunda-tur och sedan mumsade vi på mat, drack vin och somnade gott för sista gången...
 
Nu är det cirka 45 minuter sedan som vi sa hej då.. lyckades hålla tillbaka tårarna tills efter han åkt men FY F A N vad jobbigt det var.. Tror jag kan ha åkt dit ordentligt..

RSS 2.0