När allt går på räls!

Först och främst! GRATTIS Sverige och Loreen som vann ESC. Personligen hoppas jag på biljetter till genrepet nästa år och en favorit i repris från när Sverige höll i tävlingen sist (2000 var det väl?).

Här går allt på räls och jag sitter med mitt jävla flin igen! Anledningen till detta är att en viss människa slängde iväg ett sms som fick mig att fnittra som den där nyförälskade tonåringen som besökte mitt hem för ungefär en månad sedan. Och som det ser ut nu så stundar dejt nummer 2 inom en snar framtid.. Glad? JA! Pirr i magen? JA! Allt går som på räls med andra ord!

Imorgon bär det av mot sthlm med mitt stora lass och veckan är fullspäckad med middagar, drinkar, landet, vaxning, träning och bara allmänt Sthlms mys! Åå vad jag längtar!


Carb-junkie och lördagsmys

Idag regnar det! Men det är varmt som attan fortfarande. Tog mig en härlig springtur i spöregnet och avslutade med chins!

Gårdagskvällen var lugn som en filbunke enda fram till 03.30 då jag fick ett sms från en vän som behövde en kram och eftersom jag ändå var så gott som vaken så hoppade jag i mina kläder och cyklade bort till väster. Somnade i en varm famn och har drömt fina drömmar.
Den här dagen började med lite gos för att sedan inta en mega-brunch på ÖGs! Scones, bröd, våfflor med sylt OCH grädde, kaffe, ostar, frukt.. GAAH! Perfekt för en carb-junkie som jag! Känner mig dock som en liten boll i magen nu men det var det värt. Fortsatte lite på stan och hittade min dröm bikini, lyckades haffa sista exemplaret så jag är sjukt nöjd! Mitt kök har städats, tågbiljetter hem har bokats och packningen håller jag på med för fulla muggar!

Nu vankas strax middag och sedan lite mys här hemma. Imorgon ska det tränas, promeneras, packas lite mer och mitt badrum ska få sig en omgång! Sen är det bara damma och dammsugning kvar och efter det kommer mitt hem vara skinande rent när jag lämnar det på tisdag för ett 3 månader långt sommarlov :D

FITSPO och 100 GD mål uppnåt



Idag gjorde jag det! Jag gjorde chins (i pluralis) från botten upp till toppen helt på egen hand! Under 2 månader, ganska exakt faktiskt, har jag kämpat med chinsen! När jag började hade jag över 20 kg som assistans och fick kämpa för att klara 3-4 st. Men för varje pass försökte jag minska vikten lite och som man säger, många bäckar små. Jag har gjort negativa chins tills ryggen och armar skakat. Jag har kämpat med annan rygg- och armträning. Jag har varit envis och inte gett upp och idag fick jag äntligen lön för mödan!
Känslan är grym! Gick och fånlog lite för mig själv uppe i St Hans backar och hade mängder med energi för att klara backträningen som bestod av både intervaller och utfallsteg.

För mig är detta helt fantastiskt eftersom jag alltid går runt med en känsla av misslyckande just när det kommer till träningen. Även om jag älskar det och jag vet och känner hur jag varje vecka blir starkare så finns det en liten röst i huvudet som är väldigt negativ. Särskilt nu såhär i "deff"tider. Även fast jag ser skillnad på kroppen både iform av minskade cm på måttbandet och en fastare kropp i spegeln så kan jag inte hjälpa att känna att det faktiskt inte alls är någon skillnad. Fast jag vet att det är det!
Men jag hoppas att mitt uppnådda chins-mål ska ge självförtroendet en liten boost så att jag kommer gå segrande ur dessa 100 GD med mina magrutor!

Nyckeln till framgång

Hur?
Sov dig genom föreläsningarna.
Skippa att låna kursboken tills EFTER du skrivit tentan.
Skit i att läsa någon litteratur överhuvudtaget, möjligtvis skumma dig igenom någon bok dagen innan tentan.
Skit i att gå på seminarier och ägna morgonen åt nakenmys med en snygg man.
Sucka och klaga över värdelös kurs, värdelös lärare, värdelöst ALLT!

Resultatet?
Toppbetyg på tentan och en jävligt nöjd (och förvånad) student som kan ta sommarlov med gott samvete och veta att hon gett allt denna termin och att man faktiskt får resultat av hårt arbete!

Nu?
Backträning med lite chins och mage på det!

MARKLYFT!

Marklyft, where have you been all my life?
Har sedan två veckor tillbaka börjat lägga in marklyft i träningen och WOW! Jag älskar det! Än så länga fjösar jag på under 40 kg (vilket är sjukt lite med tanke på att man ska kunna ta minst sin kroppsvikt) men då jag inte är helt hundra på tekniken så är det alltså teknik före vikter.
Dessa underbara marklyft känns i HELA kroppen, från benen upp genom mage, rygg, axlar och armar. Sist jag gjorde marklyft hade jag sådan sjuk träningsvärk i mer eller mindre hela kroppen!
Så dessa underbara marklyft kommer nu att få en självklar plats i ett av mina gympass och nästa vecka satsar jag på att klara 40 kg! (endast 20 kg kvar då tills jag tar min kroppsvikt)

Jag lästa att när det kommer till basövningarna (marklyft, benböj, militärpress och bänkpress) så är den "ultimata" viktordningen:
Marklyft - Benböj - Bänkpress - Militärpress
För tillfället så har jag satsat järnet på benböj och tar därför nästan 50 % mer i vikt än marklyften men så blir man ju också bra på det man tränar. Så om jag nu satsar stenhårt på marklyft så kommer jag förhoppningsvis öka i både den övningen och även i benböj då marklyften är till stor del benträning. Så kanske kommer jag lyckas ta 60 kg innan den sista juni i benböj vilket jag satsar på! Just nu ligger jag på 55 kg så 5 kg till ska nog inte bli något problem.

Det ljuva studentlivet!

Ligger för tredje dagen i rad och steker. Läser uppdateringar på Facebook från kompisar som sitter inomhus och tentapluggar. Själv sträcket jag ut mig i gräset, varvar musik med en spännande bok och njuter av friheten!


Tisdagstrevligheter!

Kvällen igår slutade med att jag och Josefin traskade runt i Lunds sommarvärme. På väg hem fick vi den brilljanta idén att fortsätta kvällen i sällskap av lite alkohol. Sagt och gjort! Hemma hos mig drog vi i oss bubbel, cider och rom och blev sådär härligt tisdagslulliga.
När hon drog hem till sin dude drog jag iväg och mötte upp min dude. Blev en riktigt mysig natt med dusch, filmtittande, massage och tillslut somnade jag i soffan medan han lekte med mitt hår. Har sovit som en stock, pussats hej då, skickat in vårt PM och nu hör jag att solen kallar på mig!

Vilken härlig tid!

Mycket händer just nu. Inget är sig likt och allt som sker ger löften om en händelserik sommar!
Inte många knop blir gjora när solen skiner och termometern visar på +25 grader. Ägnar mig halvhjärtat åt skolan innan jag lägger mig i bikini på min härliga innergård. Dåser lite och missar att äta lunch, men vad gör det? Går på promenad i sommarvackert Lund och pratar om allt mellan himmel och jord med Maria. Skrattar åt en full kompis som lovar sovplats ikväll. Sitter i underkläder och skriver på PM. Kör pilates i klädd bikini på vardagsrumsgolvet.

Känner mig hög på livet. På solen. På sommaren. På mig själv!

SOMMAR!!!

Det är varmt. Det är svettigt. Det är klibbigt. Det är SOMMAR!
Äntligen är den här! Jag bockar och bugar!


Måndagsfilosofier, en vårtermin i Lund

Nu när det återstår knappa veckan av min 4e termin i Lund blir jag självklart lite filosofisk. Tänker tillbaka i tiden och hamnar i en kall januarimorgon på centralen i Sthlm. Det var den sista dagen på jullovet och dags för min resa tillbaka till Lund. Jag hade packat väskan full av förhoppningar, förväntningar, kärlek, lite rädsla men en jävla massa anamma. Terminen började som den skulle med skola, med kärlek, med et stor portion hopp och förväntan.
En månad in grusades allt och kärleken mellan C och mig tog slut en gång för alla. Det var med ett brustet hjärta, krossat förtroende men med sjukt mycket beslutsamhet som jag tog mig i kragen och bortstade bort dammet från kläderna. Fokus hamnade på mig, även om jag har hamnat ur kurs ett antal gånger under terminens gång, och jag började sakta få livet tillbaka. Träningen gick som på räls, skolan kunde inte ha känts bättre och långsamt började jag njuta av singellivet och allt vad det innebär. Helgerna gick från att vara mysiga pojkvänsstunder till att bli vilda, partykvällar som ofta slutade i en varm famn, för än hade jag inte släppt tryggheten helt.
Sakta men säkert, i takt med att blommarna slog ut och solens strålar började värma, har jag börjat öppna upp ögonen och se mig omkring. Efter att ha blundat i ett år möter jag nu blickarna hos nya människor, människor som gärna möter min blick tillbaka och många gånger slänger in ett litet leende på köpet. Ju fler människor som har korsat min väg desto mer har jag insett att behovet jag hade för bara någon måndad sedan, behovet att ha han nära, långsamt börjar bytas ut mot behovet att våga möta någon ny. Även om jag ibland tänker tillbaka så är det nu med glädje och en viss känsla av nostalgi.
För om jag har vuxit! Hon som kom ner till Lund i januari detta år är inte samma person som snart återvänder till Stockholm. Ibland undrar jag om det är har gått en termin eller en livsstid för allt som hänt.

Terminen har varit en lång, men underbar, uppförsbacke. Jag började längst ner med bottenlös sorg och ilsa. Sakta men säkert har jag under terminens gång vandrat den långa vägen mot lyckan högst upp. Ett antal mindre platåer har jag stött på och en och annan motgång iform av extra lutning eller en och annan storm. Men sammanlagt har vägen gått rakt uppåt och ju längre upp jag vandrat desto närmare har jag kommit solen och den bottenlösa sorgen har bytts ut mot ett sug på livet, på sommaren och på allt som finns bortom krönet. Suget på en tid som jag inte kan förutse. Den bottenlösa sorgen har blivit till toppen av lycka, glädje och livsslut. Känslan av att livet glöder går inte att beskriva i ord, den känslan kan bara levas och det är det jag gör just nu! Låter livet, tiden och stunden föra mig bortåt och framåt. Låter nyfikenheten, endorfinerna och känslan utmana mig att våga sådant som jag inte vågat förr. Låter hjärtat styra mina handlingar och stänger av förnuftet. Låter sommaren föra mig iväg.
Vart, det har jag ingen som helst aning om. Och det vill jag heller inte veta!

Dagen efter!

Fick härliga 4 timmars sömn inatt. Har dock inte gjort många knop idag, legat och degat i solen, skvallrat järnet med Filippa och tagit en PW med den söta tösen runt Kungsholmen. NU har jag proppat i mig "middag" och måste slänga mig in i duschen och packa på rekordtid för om 2 timmar går mitt plan..

Men innan dess.. Kvällen igår var SÅ GRYM!!!!
Stockholm i mitt hjärta! Banne mig vad jag längtar till sommaren nu!

Fantastiska Stockholm!

Vilken kväll!
Alldeles för god middag. Öl i mängder på utecompagniet Hells Kitchen. Charmig irländare. Mumsiga pussar. Vackert leende. Byte av nummer.
Nu väntar jag på tåget hem och känner att en sommar i Sthlm kommer sitta fint om bara två ynka veckor!!


Lördagsmorgon

Konstiga drömmar, dålig sömn, magont och bara två antihistamner kvar. Stressar satan över att hinna till NK efter jobbet OCH hinna bli vacker. Stressar över borttappad byxdress och trötta ögon. Vill ha kaffe men magen ropar BIG NO! Hinner inte träna så som jag vill och blir stressad igen. Vill sola men måste jobba. Vill njuta av världens vackraste vårväder men måste som sagt var jobba. Bokar hembiljett men vill stana i vackra sthlm. Ska jobba men känner mig som en zoombie..

Så börjar min lördag denna dag i maj...
Den kunde börjat bättre!

Fredags taggar!

Träningen är gjord (om än en väldigt seg sådan). Kroppen nyduschad efter en timmas solande. Ansiktet har fått lite färg. Hela jag är insmord i brun utan sol. Kaffet är drucket. Tränings tajtsen på. Tvätten i tvättmaskin. Så nu drar jag på mig mina Easytones och promenerar till jobbet för 8 timmars in-checkande och allmänt "häng" i repan!
Taggar stenhårt inför lördagens smokingmiddag och en förhoppningsvis vild och galen utgång!

Stockholm, jobb, easytones, HEAT och allergichock!

Snabb sammanfattning av veckan som gått. Befinner mig i den vackra staden Sthlm och jobbar som en tok! Kommer bli 6 pass denna vecka vilket betyder money money i juni och det tackar vi för! Har efter timmar av onda knän och ömma fötter ÄNTLIGEN investerat i ett par ordentliga jobbskor. Visst, de kom att kosta en slant men jag fullkomligen älskar min Easytones från Reebok. Dom kommer att användas till mer än bara jobbet vill jag lova! Jag tror inte att mina ben kommer bli helt super fantastiska men dessa skor är sköna, snygga och bara tip top helt enkelt!
Mindre kul har varit den mega allergichock jag åkte på med start i söndags. Jag har mått som ett as och sett ut som "hej kom och hjälp mig!". Det var nämligen läpparna som drabbades mest. Jag har varit helt svullen, torr och sårig runt munnen i nästan 5 dagar, vilket är jätte kul när man står och ler 8 timmar om dagen på jobbet. I onsdags var det så illa att jag både grät och skrek av smärta, och inte heller blev det något F12 för mig :(
Mer kul är att dieten går så sjukt bra! HEAT är helt magiskt! Säger bara en sak: HEJ MAGRUTOR!!

Nu blir det plugg, träna och sola innan jag ska iväg på näst sita jobbpasset för denna vecka!

Herr and och jag

Idag var jag på PW med herr and! :D


Fredag igen då

Vad är grejen med den mörkgrå himlen? Enligt mina miljoner väder-appar ska det vara varmt idag men jag vill ju då gärna se lite sol till den värmen! Och helst inte värme och spöregn.. För jag vill springa backe idag!
På tal om träning så börjar jag nu vänja mig vid Heaten och kunde somna igår nästan med en gång vilket var skönt. Sen att jag vaknade pigg som en lärka vid 08.00 är ju en annan femma. Jag har även så otroligt mycket energi, har gymmat och promenerat eller sprungit varje dag den här veckan och jag känner mig superfräsch i kroppen. Vanligtvis brukar jag vara rätt sliten efter 2 dagar av dubbelpass men inte nu! 6 pass på 4 dagar och idag blir det ytterligare 2 pass!
Känner även att lite börjar släppa på formen och jag är aldrig hungrig! Nästan så att jag får tvinga i mig mat och sätt alarm på mobilen för att komma ihåg mellis och när jag väl äter blir jag proppmätt med en gång!

Den bittra sanningen

Det är faktiskt inte jätte kul att inte ha någon att dela vardagen med. Eller låt mig omformulera mig. Det är jätte skönt att jag har mina rutiner som jag följer och som gör mig lycklig, och jag vet att skulle jag ha en person extra i mitt hem skulle rutinerna lätt ruckas och bortprioriteras. Jag har min skola som jag vill lyckas med. Jag har all min träning som ska utföras och detta med kvalite OCH kvantitet. Jag har mina egna små mysstunder med en bra bok. Jag har alla mina promenader som jag går nästan alla veckans dagar. Alla dessa saker gör mig glad, harmonisk, lycklig.. You name it!

De senaste månaderna har jag bara fokuserat på mig själv och mitt eget välbefinnande och det har verkligen gett resultat. Jag har gjort saker jag aldrig trodde jag skulle våga, jag har träffat mängder med nya människor, varit på galna fester och framför allt så har jag efter många långa nätter äntligen kommit över C. Kvar finns vackra minnen och en annan typ av kärlek, ni vet en sådan kärlek som kommer i efterhand när man blickar tillbaka och kan uppskatta det som var för att det bara var helt fantastiskt. Men kärleks känslorna är sedan en tid tillbaka borta och även det ständiga behovet att ha han i min närhet. Jag önskar den fina människan det bästa i denna värld och lite till. Han är helt fantastisk och jag hoppas innerligt att vi kommer förbli vänner för det vore en stor förlust att för alltid tappa en sådan glädjespridare! Jag kan äntligen säga att jag är en lycklig singel!

Men trots det, trots att jag är singel och lycklig, trots att jag trivs med mina vardagsrutiner och smått galna singelliv så skulle det vara härligt att ha någon att dela allt med. Ni vet, någon som ger kommer och ger en stor kram bara för att. Någon som kliver upp när klockan ringer och fixar iordning morgon kaffet. Någon som kan massera bort den molande värken i min axel. Någon att prata med under alla mina miljontals sömnlösa nätter. Någon som med glädje slänger ihop en snabb middag när jag inte orkar. Någon som delar min vardag med alla dess upp- och nedgångar.
En vän, en pojkvän. Det spelar mindre roll. Men någon av det motsatta könet som kan ge den typ av kärlek som mina tjejkompisar inte kan (inte på grund av att det inte är helt fantastiska utan för att jag gärna inte vill gosa med dem på det sättet) och som framför allt orkar med mig de gånger som livet inte alltid är på min sida.

Fram tills dess att den personen uppenbarar sig fortsätter jag mina rutiner och njuter av att vara fri och obunden. För även om det är härligt att dela vardagen med någon så är det minst lika härligt att dela den med mig själv och alla mina underhållande, galna, gulliga och kärleksfulla vänner!

Over caffinated

Tredje natten som jag sover ap pissigt!
Först kan jag inte somna och sen sover jag jätte konstigt, känns precis som om jag är vaken.
Men trots det är jag ganska pigg. Tror det är Heaten som gör det, all det koffeinet plus alla koppar kaffe jag drar i mig om dagarna är kanske ingen jätte bra kombo för den som vill kunna sova. Men men som jag ser det har jag två val, antingen kan jag ha svårt att somna men vara pigg på dagarna eller somna enkelt och vara segare än segast på dagarna!

Idag är det lite handledning inför vårt PM men jag orkar inte förbereda mig, hoppas killarna har gjort det, för jag har tagit sommarlov! Är såå otaggad på att plugga mer den här terminen, tycker att jag har kämpat något galet det här året för att få bra betyg och när sista tentan är skriven och man inte har några föreläsningar då är det galet svårt att motivera sig!

Aaaandas, aaandas fortsätt bara aaaandas!

Jag får snart fnatt! Detta är inget skämt!
En del ev mig, en jävligt stor del, vill gå ner till min granne och slå in deras dörr och ge dem på käften! Jag är helt seriös just nu. Elgitarr och trummor hör inte hemma i ett bostadshus och det spelar ingen roll om ni spelar 14.30, 19.30 eller 22.30 alla tider är lika förbannat dåliga för en sådan hobby!
Skaffa er en replokal om ni drömmer om att bli rockstjärnor!

Mitt i veckan!

Med halva tiden av 100 GD avklarad har jag klivit upp ett steg och ska satsa stenhårt den sista tiden som är kvar! Resultaten har den senaste tiden varit sådär så nu har jag köpt hem HEAT och hoppas på att det sista ska släppa. Har bara tagit 1 ½ dos en så länge men asså herre JÄVLAR vilken koffeinkick man får, imorse trodde jag att jag skulle svimma såsom hjärtat pumpade. Over-caffinated anyone?
Men förhoppningsvis ska jag orka träna lika mycket (kanske mer?) fast på ett ännu större underskott än vad jag hittills haft. Dock får dett förbli en hemlighet då jag vet vad min kära mor skulle tycka om att jag käkar HEAT, mamsi får ju spader bara jag köper hem proteinpulver...

Är ledig idag så jag har inte så mycket planerat. Ska promenera, gymma och handla mjölk (igen!). Har tömt en liter på 2 dagar... Kaffeberoende någon? Dessutom måste jag köpa nya ägg (igen) för i det här hemmet går äggen åt som jordgubbar en vacker sommardag! Och på tal om sommar, idag är det sjukt härligt väder ute MEN såklart ingen sol.. Dock fuktigt som fan vilket inte är sådär jätte kul...
Innan jag fortsätter med mitt bjuder jag på lite fitspo. Denna bild har jag som bakgrundsbild och no need to say att jag bara vill ABS när jag ser den här bilden!






Jakten på de försvunna strumporna och "projekt hemligt"

Idag, tre dagar efter min tvättid, tog jag mig äntligen i kragen och plockade ihop strumporna som legat slängda på tork på badrumsgolvet. Mitt i matchandet av alla paren inser jag att det fattas en himlans massa strumpisar!Tänkte att inte kan jag väl ha glömt dem i tvättstugan? Kollar ju alltid en extra gång innan jag går därifrån så att jag inte glömt något. Halvt på skämt hoppade jag i skorna och sprang när till tvättstugan, bara utifall att liksom..
Och väl nere i tvättstugan ser jag att mina försvunna strumpor hänger så fint och väntar på mig! Haha måste tydligen bli ÄNNU mer noggrann innan jag går från tvättstugan från och med nu, vill ju liksom inte råka glömma en BH eller ett gäng trosor..

Annars har jag haft seg skola idag! Blä! Jag har sprungit 8 km på ca 5.30 min/km vilket känns GÖTT! Jag har även ägnat ca 2 timmar åt ett nytt projekt. Håller mest på och leker lite med tanken just nu men vi får se vad det kan bli av det. Har haft en liten tanke på det här sen en konversation mellan mig och en vän förra veckan och idag tog jag tag i saken och tänker fortsätta så fort jag får "inspiration". Men än så länge är och förblir det en hemlighet!

Hemlig beundrare

Idag är det en lite extra glad Mikaela som kommer hem från gymmet. Det är nämligen som så att jag tror jag har en liten (i brist på bättre ord) beundrare på gymmet, och en väldigt söt sådan. Har känt mig ganska så "iakttagen" på senaste tiden av en och samma person. Men om det är mig, mina otroligt snygga miner eller möjligtvis mina tuttar i en alldeles för liten sport BH han kollat på har varit lite oklart men jag har helt klart blivit "inkollad".
Så idag när jag kom dit är personen där och när jag går förbi så tittar han ner på mig (han är ca 2 meter så han måste titta nedåt för att se mig) och ger mig ett fint litet leende...
Vad jag gav tillbaka är lite oklart, hoppas det kan klassas som ett leende men är lite osäker. Blev ju lite paff måste jag ju få erkänna!

Friskt vågat, hälften vunnit

Skulle försöka mig på att vara kreativ i köket och svänga ihop proteinpannkakor på fri hand. Har läst lite recept och tänkte att äsch hur svårt kan det vara?
Jävligt svårt kan jag säga med facit i hand. Först och främst behövs proteinpulver, kvarg är inget bra substitut. För det andra är kanske spenat ingen hit i proteinpannkakor. För det tredje gick dem inte ens att steka! haha
Resultatet? En grön sörja som smakade och luktade spenat. Men med lite hemmagjord sylt till så blev det helt OK och jäklar vad det mättade! Kände mättnadskänsla redan efter halva portionen!

Nästa gång jag testar proteinpannkakor blir det med proteinpulver i!

Måndag

Fan vad det är segt att komma upp i tid för skola när man blivit van vid att ha ledigt och bara slacka runt och ligga i solen. I och för sig har jag bara en två timmar lång intro till det PM vi ska ägna 2 veckor åt att skriva så det är ju inte någon jobbig föreläsning på så sätt. Men fortfarande seeeeegt!!!
Efter skolan blir det till att träffa gullepojken Christoffer som kom hem från Mallis igår, den jäveln.. Lunch står på schemat tror jag, och han ska även få lite av innehållet i mitt skafferi som jag inte längre äter typ pasta osv. Kanske hinner jag med en stund i solen, kanske inte.
Ikväll är det gym-time!! Ska kötta chins såklart!
En liten PW ska ju hinnas med någonstans också, men det är nog ingen fara för jag har inget att plugga på! YAY!
Om 5 dagar åker jag till Sthlm i en vecka för jobb, F12, middag och annat smått och gott. Synd bara att jag är pank..
Jag efterlyser även mitt schema för sommaren. Vill ha det NU så jag kan försöka planera mitt liv! Eller åtminstonde boka en resa!

Lättövertalad tjej

Min "nyktra" helg har hittills gått jätte bra... (märk ironoin!)
Gårdagen blev "bara" en flaska rose, en flaska Pimms och starköl. Helt normalt för en lugn och mysig hemmakväll mellan två tjejkompisar, helt normalt. Lägg till lite snus, vattenpipa, sake-shot och en Kaluha-kaffedrink så har vi en helkväll!
Mår under omständigheterna bra även om jag är lite darrig i hjärtat (får alltid hjärtklappning dagen efter) och med en kroppstemperatur på 78 grader så har ni dagens Mikaela. Mikaela som ska både promenera och gymma...
Men vi hade kul och det är det viktigaste! Man ska ju leva för stundene och bla bla och för studenen igår kändes mängen alkohol helt klart befogat!

Allt har sin förklaring

Gårdagens svullna mage hade sin förklaring i att det är "den tiden i månaden". Jag undrade just hur svullnaden kunde komma över en natt liksom.. Då är det bara att ta nya tag idag igen och tänka på att inte äta sådant som binder vätska så att ballongen effekten blir kortvarig.
Gårdagens gympass var över förväntan! Förstår inte vart all power kom ifrån för jäklar vad jag hade kraft och ork. Och det bästa med att träna en fredags eftermiddag är att det är så lite folk på gymmet att det bara är att gå från övning till övning utan en massa lång väntetid. Detta gjorde att passet blev förvånansvärt kort men jag skakade som en asplöv!
Kvällen spenderades hemma för jag hade bokat tvättid till kl 07.00 imorse så det var till att lägga sig i tid.
Så nu sitter jag alltså och väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan ta mig ut och träna!

Fitspo!

submitted by email

Jag är inte mycket för "töntiga, meningslös motivationsidioter" som jag kallat det genom åren. MEN nu har jag upptäckt FITSPO! Eller med andra ord Fitness Insipiration och herrejävlar vad tagga jag blir!
So here I go, lite Fitspo för den som önskar (jag vet at jag gör)!

Fredags feeling

Efter en lång frukost, en extra kopp kaffe och lite fitspo så snörde jag på mig löpardojjorna och tog mig ut på en härlig (om än lite stel) PW. Vid chinsräckena uppe vid St Hans kunde jag inte hålla mig så det fick bli ett par chins innan jag fortsatte mot backen för lite magträning och sedan fortsatte jag hemmåt.
Men oj oj vad chinsen börjar lossna nu! Helt underbart! Jag kan inte dra mig enda från botten utan måste hoppa ca 1/3 av vägen och sedan lyckades jag dra mig upp, inte bara en utan 2 gånger! YES! Allt mitt slit börjar ge resultat och det gillar jag!

En annan sak som förvånade mig var under gårdagens springrunda. Personligen tyckte jag att det gick sjukt långsamt, hade ingen spänst i benen och flåsade som en annan hund. MEN väl hemma mätte jag upp min runda och insåg att jag sprang 6 km på ca 30-35 min, eller med andra ord hade jag en snitt tid på under 6 min/km! WHAT? Okej nu hade jag inte runkeeper på så jag vet inte exakta tiderna men ändå, att snitta på den km-tiden efter ett långt uppehåll är ju inte fy skam! Helt plötsligt blev jag as taggad på att fortsätta springa långt och länge!

Idag är det fredag, jag har ytterligare ett träningspass planerat men fram tills dess ska jag chillaxa (förhoppningsvis i solen om den kikar fram), njuta av lugn och nykter kväll och imorgon väntar wakeboard i Sjön Sjön och nog en middag med lilla Josefin!

Hemtentan: Check! Utmaning: Inte check!

Hemtentan är nu inlämnad och jag kan med gott samvete sova mig igenom resterande föreläsningar utan att känna något hets. Detta enda som återstår av denna termin är ett 10 sidor långt PM och redovisning/opponering. Med tanke på att jag har hela maj på mig så känner jag just att jag har all tid i världen att chillaxa!
Synd bara att sommarvädret är slut imorgon :/ Och att jag var tvungen att sitta inne hela dagen idag med tentahelvetet.. Men men, smög ut en timme så lite sol har jag fått och ikväll tänkte jag köra ytterligare en utomhusträningsrunda så jag dör nog inte.
Status på gårdagens utamning är hittills negativ.. så kan det gå! Inget som grämer mig. Jag vågade i alla fall och det är jag otroligt stolt över. Rent känslomässigt har det värsta pirret lagt sig och jag tror nog att det var, är och förblir en valborgsflört (men en väldigt, väldigt härlig sådan). Fast viktigaste av allt är nog att jag faktiskt kände något! Det kommer jag att med mig och njuta lite extra av!

Den som inget satsar kan heller inget vinna

Våren fortsätter i utmaningarnas tecken!
För mig här den senaste tiden handlat om att våga kliva utanför min comfort zone, våga ta risker och våga tro att ensam är starkast. Hittills har jag haft det underbart! För varje läskigt steg jag har tagit på denna resa har jag vunnit så otroligt mycket och har haft några av mitt livs bästa stunder.
Så nu står jag här igen och har utmanat mig själv.
Känslan är läskigt, pirrigt, nervöst och oroligt.
Känslan är även spännande och styrka!
Antingen blir det bra eller så blir det inte bra, så många fler utfall finns det inte.
Hur det än blir så är jag stolt över att jag vågade!

För den som inte vågar satsa kommer hellre aldrig att vinna!


Sol och spring i benen!

Sommar. Sommar. Sommar!
Helt underbart väder ute och jag har solat som en galning tills näsan var röd och benen ännu rödare (om det ens var möjligt..). Har promenerat, pluggat och handlat mat. Har njutit av en god middag och ger nu upp tanken på att spendera kvällen inomhus på ett svettigt gym. Om det är 20+ ute då tränar man UTE! Så ikväll blir dte cirkelträning och kanske en och annan intervall i St Hans backar!
Har en massa energi och pirr i kroppen så jag måste ut och göra av med allt som rör sig inom mig och komma hem HELT SLUT och med nya fräscha tankar. Lite perspektiv på saker och ting vore inte helt fel just nu om man säger så...

Som en ny förälskad tonåring!

Hej och hå!
Känner mig som om jag är 16 år igen. Sitter för mig själv och fån ler med pirr i magen och ett jävla flin som leker i mungiporna... Fokus, fokus! Dags att tänka på vardags bestyren och sluta dagdrömma om en skånsk charmför som tog mig med storm! Vet inte om jag faktiskt är intresserad eller om det bara är så enkelt som att detta är första gången som jag har pirr i magen och som det bubblar i hela kroppen sedan jag och Chris gjorde slut...
Jag vet bara att det känns JÄVLIGT bra just nu!!

Nu ska denna brända (har fortfarande illröda axlar och smått röda ben efter gårdagens lunch) tjej få fart på sig själv och bege sig till skolan för en sista plugg-session innan morgondagens hemtentamen. Har dock planerat på att komma hem i tid så att jag hinner med någon timme eller så i solen. Det är ju trots allt bara baksidan av axlarna som är brända, framsidan är brun och fin och kan gott bli ännu brunare ;)

Valborg i bilder!


Vintern rasat ut.. eller som vi studenter skriker VALBORG!!

Vilken valborg! Vi kunde inte ha bett om bättre väder, människor, tagg och allmänt studentpepp. Solen strålade från en klar blå himmel och brände sönder axlar, näsor och kinder. Stadsparken vad fullproppad med glada och sommartaggade studenter och alkoholen flödade!
Efter 6 timmar av champagne frukost, intensivt kissande, taffsande på en gammal flamma och allmänt valbors yrande sprang jag upp till ÖGs för att bugga loss till live musik med en Skåne charmör, hälla i mig kall öl och grovhångla på Stortorget med ovannämnda charmör. Hem för ett pars timmar relax och dusch som istället blev kaffedrickande, pianospel och högläsning ur "Det bästa av allt" innan förfesten drog igång igen och vi var tillbaka på ÖGs för ett par timmars intensivt festande för att avsluta denna magnifika Valborg!
När fötterna skrek efter vila, redbullvodkan gjort sitt och hungern satte in spenderade jag några sista härliga minuter med min charmör än en gång på Stortorget. Intensivt kyssande, leenden och allmänt härliga komplimanger gjorde att jag sov som en prinssessa.
Vaknade upp imorse till ännu en strålande sommardag, bakis fri och med noll sug på alkohol. Bytte planerna om Finalborg på GBG Nation och klädde mig i shorts och t-shirt (för att skona mina illröda axlar), mötte upp Josefin för en promenad runt Lund och 4 timmar långlunch i solen.

Tack för världens bästa Valborg
Tack för ännu en grym Lundakväll
Tack för pirr i magen, kyssar och fina ord
Tack för sol, värme och glädje

RSS 2.0