05:45

Alarmet är ställt på 05:45. Jag önskar fortsatt god kvalborg och tackar för mig!


KVALBORG 2012

I brist på bättre saker att göra en lördagskväll klickade jag hem färgglada slingor och booty callade Christoffer. En trevlig lördag med andra ord!
Idag har det spexats och handlats mat och taggats och nu väntar jag på svar från en vän om tid och plats för ikväll och om några timmar inleder jag min KVALBORG!

WOOP WOOP!

Mår dåligt

Det känns som om jag är på väg att bli sjuk.. Jag mår riktigt, riktigt dåligt!
Detta bådar ju inte gått inför fest i dagarna tre med kvalborg, valborg och finalborg. Tror i och för sig att oavsett om jag är frisk eller inte blir det en lugn dag imorgon (förra årets megafylla ska inte göras om) och antingen stannar jag hemma på kvällen eller så möjligtvis drar jag iväg på en grillning/brännboll som anordnas av några vänner. Och på valborg är det upp tidigt som gäller för champagnefrukost och festligheter i både Stadsparken och på ÖGs och på 1 maj vankas ju självklart firande i timmar på min kära nation.
Allt detta beror ju på om jag blir frisk eller inte såklart..

Måste, måste, måste

Spöregn. Huvudvärk. Stressad själ. Hungrig. Ingen aptit. Ingen bra kombination!
Idag är en seg jävla PISS dag! Imorse spöregnande det så det blev bussen till skolan. Föreläsningen var så oerhört ointressant att klockorna stannade. Fick tack och lov åka bil hem men blev genomblöt när jag cyklade till mataffären. Jag har betalat räkningar och ätit en fantastisk lunch bestående av proteinfluff och kaffe.
Måste till systemet. Måste handla igen. Glömde köpa deo. Glömde köpa en massa annat. Hinner inte med spexet idag. Har mega dåligt samvete. Vet inte om jag hinner träna. Hoppas på en PW åtminstonde och en springtur imorgon. Måste fixa klart två semninarier...

ÅÅÅÅ!!! FÖR MYCKET MÅSTEN FÖR MIG JUST NU!

Less talking more lifting, please!

Vilket pass! Vilken styrka!
Idag gjorde jag ett riktigt bra pass. Kände mig stark genom hela träningen och hade mängder av energi för att pumpa ut det sista ur mina muskler. Latsdragen har inte känts såhär lätta på hur LÄNGE SOM HELST! Benböjen gick som en dans och fast jag ökade med 5 kg från förra veckan så kände jag att jag lätt kunde ha slängt på ytterligare 5 kg! Chinsen, ja ni mina kämpiga chins. Gjorde en med 7 kg assistans och ett par negativa. Kände mig stark i den negativa fasen men jag kommer ju inte framåt känns det som! Kanske det blir ändring nu när jag blivit starkare i latsen..
Idag var, eller kanske ska säga, är en sådan dag som jag känner mig sjukt biffig. Haha! När jag kollade i spegeln på gymmet slogs jag av hur biffiga mina axlar och armar ser ut. But I like so I dont care!


Typiskt dåligt!

ÅÅ! Ibland blir man sur. Klockan 10.15 fanns det biljetter men klockan 11.55 var det slut.. Attans rackans vad jag ska ha otur. Fast det är ju klart, jag vann en anmodan till vårbalen så det är kanske inte jätte synd om mig trots allt. Flaggar nu för fullt på FB efter ett dagsband så jag hoppas att någon nappar annars blir det häng med Maria senare på kvällen eller helt enkelt en traditionell korrefest på Parran. Jag har inga planer så Valborg kan ju inte bli annat än grymt!

Men MUMS vilket vårväder vi har i Lund! Och luften doftar av nyklippt gräs, blommor och en svag hint av gödsel, eller med andra SOMMAR. ÅÅ det spritter i hela kroppen av glädje och energi.
Promenaden med Maria igår var toppen och pilatesen känns idag i magen så det är gött. Ska till gymmet idag och köra chins tills jag spyr! Eller nästan i alla fall. Nu F A N ska jag sätta en, jag är ju sååå nära!

Aptaggad!

En promenad med Maria var allt som behövdes för att jag skulle bli aptaggad på Valborg och firandet på ÖGs. Så nu ska det jagas biljetter för fulla muggar vill jag lova!
Gymmet byttes ut mot te drickande i sällskap med Maria och nu blir det pilates framför "Äskling du har blivit en tjockis!".
Efter det lite kvarg, lite kaffe och sedan sängen! Imorgon är det plugg, PW och GYM som gäller!

Naket

Och jag fortsätter även mina dagar med ett naket ansikte! Mega skönt måste jag få säga och med den lilla bränna jag hittills lyckats skaffa mig slipper jag spöklooken.
Två tummar upp!


Guds gåva till Mikaela

Jag har upptäckt något helt fantastiskt! Proteinfluff! Mixa hallon med en skopa One Whey och man är i heeeaven!! Dock får jag ont i magen och blir mega svullen efteråt, men det är ju sååååå gott!

Förutom denna underbara upptäckt är jag seg som en lama med en härlig huvudvärk. Bådar gott inför promis med Maria och styrketräning själv senare ikväll. Men iväg ska jag så det är bara att bita ihop, tänka positivt och fram med lite jävlar anamma. För jag vet att när jag väl är på gymmet så kommer jag att må så underbart bra!

Annars då. Har varit lite i skolan och faktiskt skrivit ungefär halva komplettering för seminariet jag missade i fredags. Gick fortare än jag trodde att skriva och det blev bra mycket mer text än jag trodde. Är uppe i 2 A4 snart och då har jag som sagt var bara gjort hälften av uppgifterna. Men men, sånt man får ta när man väljer att spendera tid med en man och inte i skolbänken ;)

Change of plans

Nehep. Den där solen som skulle lysa över Lund i helgen verkar ha tagit semester och låter regnet agera stand-in. Det sög ju! Särskilt med tanke på mina bli-jävligt-brun-och-het planer.. Får trösta mig med en kopp kaffe och ett inbokat datum för spexfest!
Woop woop tagga tagga!

Svettig, tillfredsställd..

.. och sippandes på en proteinshake! Så som det ska vara med andra ord.
Dagens pass blev ett härligt utomhus cirkelpass på det lilla med flexibla "utegymmet" upp vid St Hans backar. Passet blev följande:
PW som uppvärmning
10 st upphopp på stock
10 st armhävningar mot stock
10 st utfall (på varje ben) med ena foten på stock
Chins (klarade som max 3 halva chins resterande körde jag negativa tills failure)
Denna lilla cirkel gjorde jag 3 gånger och efter det blev det ett par stegringslopp innan jag lunkade hemmåt på möra och trötta ben.

För övrigt går mina 100 grymma dagar alldeles bra just nu. Konstigt att säga att det går alldeles för bra men med en sjunkade aptit och en ökad träningsmängd börjar centimetrarna rasa och nu börjar även tuttarna att minska i storlek. Jeansen som för ett par veckor sedan satt som gjutna börjar bli för stora...
 Kanske går det lite för fort men samtidigt vet jag att jag kommer bli sjukt besviken om det skulle sluta minska på måttbandet :P Jag tänker som så att ju mer jag tappar nu desto mera marginaler har jag att spela på under min träningsfria månad i sommar! För planen är att efter 100 GD är slut den 30 juni blir det en lugn juli innan jag drar igång igen i augusti.

Pensionärshelg

Denna helg kör jag pensionärsstilen. Det vill säga en lugn och nykter helg.
Kände igår kväll att det kunde behövas efter förra helgens extrema alkoholintag. Tanken var ju att jag skulle gå på korrefekke men det slutade med att jag somnade i soffan rätt så tidigt... Jag vet! Jag börjar bli gammal!!
Så idag är planerna (om vädret tillåter) solning i köksfönstret, mängder av kaffedrickande, kolla på en massa töntiga filmer, härlig utomhusträning och läsa massa härliga böcker! Och faktiskt skulle detta då bli min första lediga helg sedan.. sedan.. hmm.. förra terminen?
Japp! Har haft varje helg planerad sedan jag kom till Lund så det kanske skulle sitta fint med en lugn, oplanerad och nykter helg. Lär ju bli den första och även den enda denna termin. Dessutom är Valborg med fest i dagarna tre next upp på agendan, sedan Sthlms besök med garanterad/e utgång/ar och sen vankas sista helgen i Lund (med trolig kock off) innan sommaren väntar runt hörnet med alla dess äventyr!

Så för er som undrar så befinner jag mig här i min lilla lya i helgen :D

Tillbaka i gamla vanor

Och så var jag tillbaka i gamla vanor igen. Haha, det är ju en jävla tur att man själv och vissa ändra är så sjukt förutsägbara. Man slipper ju liksom undra över vart livet är på väg och vart man kommer hamna. Som vanligt hamnar på samma ställe, i samma famn, med samma människa. Det är härligt det! Haha!


Puss!

Vilken skillnad från igår!
Har gått från depp till pepp och allt som behövdes var lite jävlar anamma och en god natts sömn. Idag spritter det i kroppen. Idag pumpar hjärtat blodet i en hastighet som får det att brinna inom mig. Idag ler solen mot mig. Idag levererar jag naket blandat med leenden i skolan. Idag känner jag mig vackrast. Bäst. Snabbast. Starkast. Smartast.
Med andra ord.
Idag är en för jävla bra dag!

Utmaning: den osminkade sanningen i skolan!

Naked as I came
Eller nästan i alla fall ;)
Blev lite färg på ögonbrynen men annars var ansiktet bart från make up hela dagen i skola. Och vet ni vad?! I like, big time! Kör på samma style imorgon med!


Vad är det jag ser?

Nemen! Jag tror banne mig att sommaren faktiskt väntar precis runt hörnet!

(och det mina vänner är inte en dag förtidigt)


Utmaning: backintervaller


Utmana mig själv

Migrän och en överväldigande trötthet, ni vet en sådan när som får en att dra ned persiennerna och somna mitt på blanka dagen, gjorde att jag uteblev från spexfilmningen. Inte bra reklam för mig som spexmästare men ibland måste man lyssna på kroppen och inse att man inte kan klara av alla sina "måsten".
Efter flera timmars vila, vaknade jag lagom till middagstid. Med lite mat i magen trotsade jag trötthet, rösten i huvudet som skrek NEJ NEJ, snörde på mig löparskorna och tog mig ut för att springa lite backintervaller. 5 snabba och korta + 2 långsamma och längre + 3 snabba och korta (=10 st) blev dagens resultat. Utöver det körde jag lite negativa chins samt 2x10 utfall + 2x10 armhävningar på en stock.

Nu är kroppen fylld med protein och känns härligt trött (snarare än jobbigt trött) och jag ska ta en dusch och slappa innan jag lägger mig och sover. Det känns riktigt bra att jag trotsade den negativa rösten och min sega kropp och utmande mig själv med intervaller och lite styrka.
Det är kul att utmana sig själv. Både psykiskt och fysiskt! Exempelvis var vårbalen en ENORM psykisk utmaning för mig och jag tvekade in i det sista. MEN det kan ha varit terminens BÄSTA KVÄLL HITTILLS!
Jag tror jag ska fortsätta med dessa utmaningar som en liten krydda i vardagen och jag har redan bestämt nästa...
Men mer om det imorgon!

Idag är en typiskt dålig dag

För trött för mitt eget bästa. Kommer inte upp ur sängen. Inser på föreläsningen att mina älsklings chinos är trasiga. Tråkigt mittemellan väder. Bad hair day. För mycket disk som jag inte orkar ta hand om. Trött och seg i huvudet. Trött och seg i kroppen. Alldeles för mycket saknad i min lilla kropp för att det ska vara hälsosamt. 1 vecka kvar till CSN. Noll inspiration till matlagning. Blåsigt. Tid som går allt för fort och allt för långsamt. 2 veckor till tentan men fattar nada. En filmning som känns allt annat än rolig att genomför. Löpningen går åt helvet...

Idag kan listan göras lång!

Tisdag

Trots ledig dag så klämde jag in ett par timmars plugg på SOL med Sarah. Repetering och begreppsutredning. Två saker som är av största vikt just nu känner jag!

Snart dags för spexmöte med två potentiella nya medlemmar. Känns rätt hopplöst att få iordning en film till valborg men jag ska som tur är inte gå på smokingmiddagen så jag slipper uthärda de katastrofala resultatet även detta år..

Frågan är nu, PW till och från spexmötet följt av springa 8 km efter middagen?
Eller PW till och från spexmötet och sedan intervaller på gymmet?
PWn den ska jag göra men frågan är vilket typ av löppass jag är sugen på idag...
Time will tell!


Outtalad gemenskap

På gymmet där jag väldigt ofta hänger känner jag inte direkt någon. Men då vi är samma gymnördar som hänger där dag efter dag, vecka efter vecka, måndad efter månad känns det ibland som om vi är en enda STOR familj. Jag ser alltid några bekanta ansikten, får många gånger några uppmuntrande leenden och njuter av ett och annat ögongodis..
Det är en trygghet i sig faktiskt, den där outtalade gemenskapen. Att vi alla är där för att bli starka, snygga och för att träningen får oss att må bra och bli lyckliga. Så även om jag inte känner någon vid namn så får jag alltid samma härliga känsla av gemenskap så fort jag kliver in på gymmet!

(Och idag förstärktes den känslan av en gudomligt läcker man med gyllene hud och utmärkta muskler... Jag vill ha!!!)

Andra dagen efter

Sådär, 16.03 och baksmällan är nu så gott som borta! Tog bara sisådär två dygn men men, it was worth it!
Igår kunde jag inte göra mycket vettigt. Spydde när jag åt, spydde när jag drack vatten, spydde när jag rörde på mig... Med andra ord, jag spydde ganska mycket. It was worth it!
Idag har jag ÄNTLIGEN lyckats äta, jag har varit i skolan, repeterat konkurrensrätt, städat och suttit en stund i den strålande vårsolen. Kunde vara sämre om man säger så. Ikväll ska jag ägna mig åt det jag älskar, nämligen träningen. Åå jag  har riktigt härligt träningssug och med sommaren runt hörnet så jobbar jag stenhårt på att finslipa sommarformen och även om det går långsamt så går det faktiskt åt rätt håll!
Och det tackar jag för!

Nu ska jag forstätta drömma fina dagdrömmar om min underbara lördagskväll!

Vårbalen 2012

Idag mår jag som jag förtjänar helt klart liggandes i fosterställning på badrumsgolvet men vad gör det efter en Vårbalskväll?!
Å du underbara Vårbal!
Strålande sol, vackraste klänningen, fördrink på Kållehus takterass, mingel utanför AF borgen, härlig bordsherre, grym bordsdamspresent, för mycket Gold Strike och en baksmälla värd namnet!

Jag skulle göra det igen vilken dag som helst!


När alkoholen åker in, åker omdömet ut 2.0

Ångesten som uppstår när man inser att man grovhånglat med sexmästaren inför hela tjänstemannakåren...

Ooopsi!

Vårbals pepp!


Mummalicious!

Såhär glad är jag idag!


Doften av solkysst hud..

.. är så härlig!
Jag sitter och sniffar på mina armar och insuper den härliga, somriga lukten av solkysst hud!
Lund bjuder på bättre än bästa vårvädret och jag har suttit i mitt köksfönster i ett par timmar och sett huden bli brunare och håret ljusare. Sjutton vad snabbt det gick för håret att snabbt anta en ännu ljusare nyans! Love it!

Idag är en sådan där alldeles för bra dag på många sätt och vis och imorgon ska saker och ting bli så sjukt mycket bättre! För det är Vårbalshelg, för det är bara några veckor till valborg, för jag har ett jobb i sommar, för att sommaren ligger i luften, för att jag levererade grymmaste passet på gymmet, för att jag springer snabbare än vinden och för att allt bara går så sjukt jävla bra just nu!

"Älskling jag vet hur det känns"

Dagens prestation får helt klart godkänt! Föreläsningen var seg som vanligt och jag satt i min egna lilla värld utom de få tillfällen jag försökte fokusera och antecknade några lösryckta meningar. Efter skolan promenerade vi ner till Saluhallen för lite lyxlunch innan vi drog tillbaka till skolan, placerade oss i StudieC (med kaffet) och faktiskt KÖTTADE konkurrensrätt! Och gissa om det känns skönt att ha stora delar av morgondagens seminarium färdigt!
Känslan blir ju inte sämre av att solen skiner, det är riktigt varmt i luften, det doftar VÅR och SOMMAR i hela Lund och hjärtat känns tre miljoner kilo lättare än vad det gjorde igår (men samtidigt fyra miljoner kilo tyngre..).
Vänner är för jävla bra att ha ibland!


"Jag brukar säga isen är hal och vad som helst kan hända"

Detta klockrena citat får starta min torsdagsmorgon efter en timmes lång snooze.
Citatet kommer från svenska landslaget i teamåknings tränare och syftar på Sveriges chanser att ta hem ytterligare en VM seger i helgens Världsmästerskap som går av stapeln i Göteborg (sänds på SVTPlay och jag tipsar start att kolla, urhäftigt).

Frukosten är uppäten och Hoffmaestro spelas på Spotify och jag VILL inte gå till skolan!! Åå jag kan inte beskriva hur mycket jag INTE vill till skolan. Den här kursen är så tråkigt, så seg och så bara för jävlig! Stänger av öronen såfort jag sätter mig i salen och befinner mig sedan i en två timmar lång drömvärld tills lektionen är slut och man är fri att KUTA därifrån!
Åå jag som skulle vara så himla duktig den här terminen jue!!!
Idag ska jag ta ordentligt tag i det hela, placera mig i tysta salen på Studie Centrum efter dagens föreläsning, en stor fet kopp kaffe framför mig och bara KÖTTA konkurrensrätt!!!

Jag får liksom ingen ordning

Att man trivs FÖR bra ihop. Det är konstigt. Det får en att bli konstig. Det får en att tänka allt annat än rationella tankar. Tankar om att starta upp något som man vet inte funkar. I alla fall inte just nu.
Att man trivs FÖR bra ihop. Det är läskigt. Det får en att riva sina murar. Det får en att slappna av och låta den andre se in i ens ögon och skåda ens allra innersta. Det är alla ens rädslor finns väl dolda. Men som framför väller fram likt vågor.
Att man trivs FÖR bra ihop. Det värmer och bränner. Hettar och kyler. Det får en att skratta. Det får en att gråta. Det får en att bli ett barn som stampar i golvet och stirrar med envisa ögon. Det får en att mjukna och formas intill den kroppen.
Att man trivs FÖR bra ihop. När kärleken flytt sin väg och tiden inte räcker till. När andra skulle välja att gå vidare så väljer vi att stanna kvar. För vi trivs så bra ihop. Vi trivs så bra ihop att vi måste ta en paus från att trivas.

Jag stannade upp, tog ett andetag och såg mig omkring. Jag såg allt som var så bekant. Som jag känner så väl. Som är en stor del av mig. Smålog lite åt dig och det ironiska i situationen. Aldrig trodde jag att det skulle komma en dag då jag faktiskt skulle behöva komma fram till en slutsats som denna. Att vi helt enkelt trivs FÖR bra ihop. Vem kommer fram till en sådan sak? Så vi skakade hand på att fortsätta trivas ihop. På att fortsätta bygga en vänskap på en stark, stabil grund. Ett löfte om att saker och ting bara kan bli bättre. Men också ett löfte om att vi måste trivas lite mindre bra ihop i framtiden. För bådas skull.
Helt ärligt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta...


"Herre" Efterlyses!

Jag är i stort behov av en "herre". Behovet kommer sig att en anmodan vilken tydliget anger Mikaela med herre inbjudes på smokingmiddag den 30 april. Det stora problemet är ju bara att den enda "herre" jag kan tänka mig kommer befinna sig på sin nation för en egen Valborgsmiddag.
Så jag står alltså herrelös för tillfället och alla tips på villiga män är välkomna!
Kraven är att herren ska vara självgående, social och icke kåt. Och gärna äga en smoking.

Can you say FUCK?!


Ta mig till sommaren

Filippa och jag har idag lekt soltörstande svenskar vilket innefattar följande:
Solbrillor fast solen lyser med sin frånvaro
Lunch på uteservering iklädd massvis med filtar
Frusna tår och kalla fingertoppar
Skvaller
Fniss
Sommarplaner

Men så härligt det trots allt var! Mälarpaviljongen levererar alltid underbar mat och härligt häng och man kan inte annat än att längta till ljumma sommarkvällar, rosevin i mängder, solbränna och snygga män...
Ååå!! Ta mig till sommaren..


Ironi!

Hur ironiskt är det egentligen inte att när kärleken går åt helvete så går allt annat bra? Fixar toppbetyg på tentan, tränar dubbla pass flera dagar i veckan, har fått uppleva den stora lyckan i att få utveckla en kärlek till en vänskap, lär känna mängder av nya människor, fixar sommarjobbet i en handvändning och utvidgar mitt kontaktnät i Lund åt alla håll och kanter!
Jag känner mig starkare, smalare, snyggare och mer motiverad än vad jag gjort på år.
Jag utmanar mig att ständigt lämna min comfort zone och på så sätt få chansen att uppleva nya saker.
Egentligen har jag nog aldrig mått såhär bra och att saker och ting bara rullar på utan att jag behöver anstränga mig.

Egentligen är ju allt jävligt bra så jag kanske ska sluta klaga! För vad har jag egentligen att klaga över?


Ensam i storstaden

Befinner mig i Sthlm för påsklov.
Varvar träning med häng på Stureplan. Promenader med alldeles för dyr skoshopping. Och familjetid med kompishäng.
Men nu börjar staden kännas trång. Jag börjar få svårt att andas och klättrar på väggarna. Flydde från landet då gamla tider gjorde sig påminda. Ångrar mitt val då ensamheten i lägenheten får tankarna att vandra och tårarna att rinna.

Vet inte alls vart jag ska ta vägen när jag allra helst vill skrika rakt ut! Skrika tills rösten är hes, lungorna tomma och kroppen slut! Vet inte vart jag ska ta vägen med mina tankar och drömmar. Minnen och framtidshopp. Allt bara forsar genom mig och får mig ur balans.


RSS 2.0