Leka strandliv på köksgolvet

Våren har officiellt kommit till Lund. Detta kan jag bevisa med mitt röda nylle och röda armar (och till viss del röda mage). När man kan öpnna köksfönstret och lägga sig på en filt på köksgolvet samtidigt som man svettas OCH får färg, då är våren här!

Dagen efter!

Lycklig. Lyckligare. Lyckligast!
Det är precis vad jag är idag! Så otroligt lycklig och glad, allt känns perfekt och allt som var jobbigt och tungt för bara några veckor sedan är förlåtet och i det förflutna. Somnade som en stock i en varm famn igår med en fin viskning i örat. Skål för vänner, skål för livet, skål för att vi har hittat en balans mellan alla galenskaper och skål för en ny tid och en livslång vänskap!

Perfekt slut på en perfekt dag

Rundar nu av min födelsedag med ett glas iskallt vatten, silkesmorgonrock och ett nattligt besök. Middagen var tio top! Pizzan smaskades i av samtliga, vinet dracks och semmeltårtan blev kvällens höjdpunkt!

Nu kommer snart C för att fira den sista halvtimmen tillsammans med mig!


Fantastiska 21!

ÅÅH! När klockan ringde 06.30 imorse efter ca 4 timmars sömn var det ingen glad Mikaela som steg upp. Segt och tråkigt att vakna ensam ännnu en gång på sin födelsedag...
MEN! Det ändrade sig fort för vid 11 tiden ringde en liten C och sjöng och berättade att han hade en hemlis och att jag borde skynda mig hem. Sagt och gjort!
Väl hemma står en kartong utanför dörren, i kartongen finns en alldeles nybakad Christoffer-semmeltårta!!!
Vi kan väl säga som såhär att jag ringde upp människan och grät glädjetårar! Du är den bästa och knäppaste människa på den jord bara så du vet! Älskar dig!

Inte långt efter att tårarna slutat rinna ringer ingen mindre än Malin Fröström från de norrländska skogarna!!
ÅÅH! Vilken dag, vilken dag!
Och den är inte slut än! Det vankas fler paket OCH middag ikväll med mina fina vänner!



Plockar vuxenpoäng på löpande band!

Japp, det är vad jag har ägnat dagen åt!
Först vart det 3 timmars plugg på Studecentrum med Lina och Linus. Efter det cyklade jag hem i ilfart, bokade en tvätttid och sedan påbörjades Uppdrag: Rensa Kylen. Det vill säga göra två storkok på diverse färskvaror som jag inte kan ha liggandes länge till. Ett antal portioner köttfärssås och korvstroganoff ligger nu på plats i frysen till de dagar då jag inte orkar laga mat. Samtidigt som jag väntade på att lunchen skulle bli klar påbörjade jag Uppdrag: Städa HELA JÄVLA LÄGENHETEN! Har farit runt som en galning med med moppen, dammsugaren och trasor i högsta hugg för att städa och gnugga på varenda liten yta inför först och främst morgondagen, men också till på fredag då mamsi och papsi kommer. Vill ju visa upp en fräsch lägenhet juh!
Så hela 3! saker kan jag nu bocka av från listan jag skrev imorse över veckans "Måsten". Härligt!

Nu återstår bara att städa badrummet (görs imorgon), handla mat inför morgondagens födelsedagsmiddag och springa förbi systemetm, något som också får vänta till morgondagen. Efter det kan jag ägna resten av veckans lediga timmar till att fortsätta mitt jobbsökande inför sommaren!

Lundahelg!

Bra helg?
Sjukt bra helg!
Har haft en toppen, toppen helg men känner att jag idag betalar priset av för mycket alkohol, dålig sömn och annan skit. Men helt solklart värt! Fredagen började med en UNDERBAR promenad i vårvädret, solen värmde på nästippen och jag kunde bara inte sluta att le. Kvällen spenderades med Josefin på Helsingkrona där vi fick i oss alkohol i mängder och skvallarde om det ena och det andra ;) Efter förkrök grön-kortade jag in mig på Hallands där vi stannande till stägning och vid 02.00 var det en mycket ostadig Mikaela som vinglade genom Lund på sin cykel med mobilen i handen och förståndet kvarglömt i någon shot på Hallands.
Efterfest med gamla goda Lundavänner och bakfylla som satt där den skulle i lördags efter 3 timmars sömn. Nationsbrunch och underhållande människor gjorde cykelturen genom regnet till AF Borgen helt klart värd och spexet levererade på novischfesten trots vissa problem med ljud och teknik.
Spexsexa övergick till ännu ett fylleslag som jag skyller på min klumpighet och vid 01.00 snåret var jag för trött och för full för att orka hålla ögonen öppna. Istället för efterfest blev det privat fest hemma hos mig. Fick med mig ett nygammalt ragg som stannde natten och gick för bara ett par minuter sedan.
En helt vanlig kväll i Lund med andra ord!

Känner att jag behöver ha ett par veckor rehab nu efter senaste tiden. Så denna vecka blir det stenhårt med plugg och träning, sen Alperna och när jag kommer tillbaka till Lund kommer jag att vara SJUKT taggad på vår, sol, värme och FEST!


Fredag

Det är nästan oroväckande hur fort veckorna går. Hinner knappt inse att det är måndag förrän klockan har blivit fredagseftermiddag. Så fredag idag alltså och helg på detta. Inte helt fel, inte helt fel. Veckan har varit stundvis bra och stundvis mycket bra. Helgen tror jag kommer bli TOPPEN! Ikväll utgång eller bara allmänt mys med Josefin, imorgon spex på Novischfesten och söndag blir vilodag, träningsdag och söka jobb dag. Och nästa vecka är min 21 års vecka! Mamma och pappa kommer och vi far upp till Stockholm!
Men som sagt var, det var det här med att leva i nuet.. Så fredag var det. Äsch skit i nuet och dröm om framtiden istället! Jag drömmer om snötäckta berg, värmande solstrålar, varma vårkvällar och heta kyssar!


BRÖD!

Gårdagen bjöd på ett överflöd av kolhydrater, bröd bröd bröd i alla dess underbara former! Bröd till frukost, bröd till lunch, bröd till mellis och sen bröd till middag! Idag betalar jag priset i form av att vara uppsvullen och bubblig i magen... Men gott var det!
Efter en heldag i skolan, PW och spexrep träffade jag A som gick i samma årskurs som mig på Carlssons Skola. Vi åt middag på Blekingska och pratade om allt mellan himmel och jord. Helt underbart faktiskt! Efter ett par timmar av mat, öl och prat var det dags för henne att dra sig hemmåt. Själv stannade jag kvar och höll C sällskap på expen innan jag själv drog mig hemmåt.

Idag skiner solen, fåglarna kvittrar och jag vaknade med ett leende på läpparna! Jag är så sjukt positiv och glad!

Pyssel

När man tröttnat på att plugga så kan man pyssla istället!
Idag blev det ett halsband gjort på en avklippt krage och ett svart sammetsband. Ibland flödar kreativiteten!


Stockholmshelg

Välbehövlig helg i Stockholm. Välbehövlig var ordet!
Familjemys. Kompismys. Alkoholmys. Har hunnit med lite av både det ena och det andra.
Helgens fail: Ragget jag trodde var minst 87:a visade sig vara 92:a.
Helgens lycka: Söndagens telefonsamtal som fick 300 kg att lyftas från mina axlar! Fick chansen att säga allt jag tänker och känner. Fick chansen att förlåta och gå vidare. Fick chansen att höra rösten som så många gånger fått tårarna att sluta rinna och leendet att spridas på mina läppar. Fick chansen att släppa taget om ilskan och tro på en bättre framtid för oss två på varsitt håll och tillsanmans fast på ett nytt sätt.

Kunde somna på söndagskvällen med ett leende på läpparna. Lycka i hjärtat.
Släpper nu ilskan. Släpper taget och hoppar rakt ut i det okända. Släpper allt för att bara leva!

Mot Stockholm

Nu blir det seminarium mellan 08-09 och sen går tåget mot den älskade huvudstaden!
Och som den underbara person jag är tar jag med all smutstvätt hem till mamsi :)

Tid för kvällen

Sitter och mumsar på lite kvällsmat, kvarg med hallon och en näve kall pasta, efter en intensiv timme på gymmet. Har börjat testa cirkelträning and so far I like! Riktigt jävla megaJOBBIGT!
Det blev:
10 sving med kettlebell
12 rodd med kettlebell på varje sida
12 drag upp till hakan med KB
12 "resningar" på bänk
20 utfall med viktplatta

Allt detta 4 ggr med paus mellan varje varv. Avslutade med att svinga en KB 4x15 ggr och sedan köra mage och stretcha. Detta var precis vad jag behövde för att bli av med lite energi och negativa tankar. Men känslan av att vilja skrika rakt ut finns kvar... Hade jag kunnat hade jag skrikit och skrikit och skrikit tills lungorna var tomma och halsen om och hes!

Förutom träning har jag pluggat idag. Och betalat av min lilla skuld till skolans bibliotek. För tydligen var jag skyldig såpass mycket att jag inte fick låna fler böcker.. och som jag förstått det som så får man inte ta ut sin examen om man inte har betalat av sin bokskuld. Så bäst att göra't helt enkelt!
Väl hemma blev det lunch, lite slöande framför datorn innan jag insåg att jag kunde ju plugga lite till! Så i nästan 2 timmar till satt jag med näsan i boken :D
Nu ska jag ta ett bad och sen bara njuta av kvällen. Imorgon bär det av mot STOCKHOLM!

Det rullar mot vår





Kort och gott vad jag ser fram emot. Att löven slår ut och att det kryllar av väldoftande blommor, löpning i ljumma vårvindar och många glas rödvin på en uteservering i solen!

Seg, segare, SEGAST!

Kan någon hjälpa mig att besvara frågan varför apotekare är världens långsammaste och segaste människor?
Blir alltid lika förvånad att något som utått sett verkar vara ett enkelt och bekymmersfritt yrke kan vara så omständigt... Aldrig blir man klok på världens bekymmer.

Idag har jag klämt in 5 timmar av plugg, plugg, PLUGG! Nu blir det en tidig middag följt av spexmöte och träning! Känner att jag kommer somna som en stock inatt. Skönt!
Och imorgon kl 11.00 ska jag göra något halvtossigt. Det ser jag ytterst fram emot!

Fri som en fågel!

Vaknar upp och är fortfarande arg och förbannad. Med rätta! Tack så mycket!
Jag älskar det faktum att det enda man får höra är hur skammen hugger och ett eller två små förlåt.
Yeah like thats gonna make it better...

Men nu är det dags att fokusera på allt annat. Fri som en fågel passar jag på att boka upp veckodagarna med pluggdejter, träningspass och spex. Helgerna den närmaste tiden kommer att vara fullspäckade av fester, Sthlms utgångar, födelsedagsfirande, mer träning och annat smått och gott! För att inte glömma alpernaresan om 3 veckor och det faktum att mamsa och papsa kommer till Lund snart!
Efter mitt och Josses fylleslag i lördags har många planer för våren och sommaren utformats och vi har x antal "löften" vi ska uppfylla!

Jag känner att det här året kan bli något helt fantastiskt!
Visst, jag har fått ändra om i min mentala planering och byta ut romantiska dejter, semsterar i ett somrigt Europa, tripper till Gotland och Lagnö och allmäna kärleksförklaringar mot kompiskärlek! Den typ av kärlek som inte går över hur som helst och som framförallt inte kommer och biter en i rumpan!


Resten av ditt liv

Du ska veta en sak. Jag älskar dig så oerhört mycket! Jag har älskat dig sedan dag 1 den där torsdagen i mars förra året. Men allt du har gjort. De senaste veckornas sanningar och lögner. Det sätter sina spår. Jag behöver tid. Min tid. Bara för mig själv. Men jag älskar dig. Och jag finns där för dig. Jag finns där för dig den dagen du faller!

Allergi

Uppsvullnaden i ansiktet är fortfarande kvar trots min intensiva Betapred kur igår så det får bli till att plugga hemma idag. Förhoppningsvis hinner det lägga sig iallafall liiite till i eftermiddag för jag är TRÄNINGSSUGEN!!! Undrar om det är mat, dryck eller helt enkelt människor man är allergisk mot?

I am bulletproof, nothing to loose

I am titanium!

Sorg har övergått i ilska. Jag är så in i helvetes förbannad! Förbannad på dig och vad du har gjort under timmarna jag legat och väntat på dig.
Vad är det för en människa som kan påstå sig älska en person för att 24 timmar vara hos någon annan.

I need to feel the kiss from someone new because I lack desire


Dagen efter

Lördagen gick i ett töcken av vin, vin, VIN!
Tre flaskor drog jag och Josefin och samtalen blev därefter. Men kul hade! Dock mindre kul när jag vaknade imorse med en bakfylla värd namnet och ett par fina men oläsliga meddelanden till C.
Det känns ännu lite bättre idag och har till och med fört ett samtal med C utan att gråta eller känna sorg. Det var faktiskt tvärtom! Vi skrattade och pratade om framtiden och jag kom med en massa påhitt som uppenbarligen roade honom.

Nu sitter jag i soffan med en allergisk reaktion värd namnet! Högra ansiktshalvan är helt uppsvullen och jag kan därför inte röra mig ur hemmet eller ta mig ut bland folk. Men jag ska försöka komma ut på en PW bräsera för att! Det får bli keps eller solbrillor helt enkelt:)


En ny tid

Lördagskvällens löfte: på onsdag ska jag och Josefin tillsammans gå och pierca oss! Sen blir det bombshell shopping tillsammans med onsdagspub och öldrickande!
Hon tycker jag är dåligt sällskap och vet att det inte finns någon återvändsgränd! Jag vet att det är början på en ny tid, en tid av impulser och en spontanitet som inte fanns när jag var med mitt fina C.

Se upp! Det är en ny till!


Bullet in my heart



Upgrade!

Gråtuppdatering: En gång hitills. Kunde till och med föra en mer eller mindre normal konversation med C utan att helt bryta ihop. Detta ser jag som ett stort steg framåt!
Lyckouppdatering: Det finns något i maggropen som känns.. jag skulle faktiskt vilja påstå att det känns som ren och skär lycka! Något väldigt varmt och bubbligt som försöker tränga fram genom sorgen. Just nu är det en stor klasch mellan sorg och glädje inom mig och för tillfället regerar sorgen i varenda por i min kropp men något säger mig att glädjen snart kommer gå till motattack. Och det med besked!
Allmänt tillstånd: Lite små seg från två dagar av alkohol (5 hot shots i torsdags och mängder av cider från igår). Har sovit gott de senaste nätterna och relativt drömlöst. Har en nystädad lägenhet och det är ju alltid en härlig känsla.
Det som fattas nu är en nystädad kropp och själ. Ändra om lite inombords, flytta om minnen i hjärnan och arkivera dessa på lämpliga ställen. Fylla själen av livskraft och nytändning! Tänka framåt och på det som komma skall men för den delen inte glömma det som var. Minnas allt med kärlek, med glädje och lycka. Men samtidigt blicka framåt mot nya tider av mer kärlek, mer glädje och ännu mer lycka!

Det går mot vår, det må vara -12 grader utomhus för tillfället men solens strålar värmer mig och tinar långsamt upp mitt hjärta. Innan jag vet ordet av det kommer det att vara grönt på träden, blommor vart än ögat når och fåglar som sjunger om nya möjligheter. Våren är vår årstid och som den hopplösa romantiker jag innerst inne är drömmer jag mig in i framtiden. Till en varm och härlig kväll i april. Solen värmer våra bara armar där vi går skrattandes fram på vägen. Samtalet flyter på med lätthet och vi kan skratta och njuta av varandra sällskap. Och då. Just där. Mitt i skrattet. Mitt i livet. Ska våra ögon mötas och vi kommer då att veta...

Veta vad vi verkligen vill!


Ett steg i rätt riktning

Imorse när jag vaknade kände jag något. Det startade nere i maggropen och spreds sig genom kroppen. Jag gjorde ett försök att ta mig upp och lyckades. Mitt i frukosten slog det mig. Magen fullkomligen skrek. Skrek att detta är första morgonen, den första för alltid, som jag vaknar upp ensam utan dig.
Att säga att jag avskyr ordet för alltid är bara början. För alltid, för evigt. Ord jag har förknippat med dig och oss. För alltid, förevigt. Ord som nu betyder att slutet på något som var idag är början på en ny tid. En tid utan dig.
Jag vill inte vakna upp utan dig. Jag vill vakna upp och veta att du finns, om inte bredvid mig någon annanstans. Men att du finns. Att du finns för mig. För oss.

Dagen har varit ett töcken av väldold sorg men också stunder av ren och sann glädje.
Förhoppningsvis kommer sorgen allt mer bytas ut mot glädje. Glädje över det som var.

Annat

Dina ord träffade rätt i hjärtat. Smärtsamt och verkligt denna gång. Jag ville skrika högt, banka och slå. Ut med all ångest, all smärta och all gråt. I panik rev jag sönder din present. Rev sönder mitt hjärta. Slängde bitarna hårt och med ilska mot dig. Bitarna av det papper som var mitt hjärta. Det tog två sekunder innan jag ångrade. Innan jag ångrade min ilska och mina ord men det var två sekunder försent. Beslutsamt har jag försökt att tejpa ihop bitarna av det som är trasigt. Men hur mycket jag än vill och försöker laga det som är trasigt desto tydligare inser jag att det jag försöker tejpa ihop endast är bitar av det som en gång var. Bitarna av det som en gång var så bra. Insikten skrämmer mig. Men är likväl är lättnad. Med försiktighet har jag försökt tejpa ihop delarna, noga för att sidorna ska passa med varandra. Skadorna syns fortfarande tydligt. Men det är inte skadorna jag ser. Det är den bit som fortfarande är hel. Det är stor bit och den säger mig att det kommer att bli bra. För snart ett år sedan flyttade du in i mitt hjärta för att bygga om. Du inredde mitt hjärta. Pyntade min själ. Jag ska ta dina möbler och sitt i dem, prova dem, flytta om och renovera. Det ska bli något nytt utav det du gav. Något fint. Med vetskapen om att det inte är slutet utan bara början kan njuta av alla minen. Av allt du har gett mig.
För inget var i onödan.

Forever and always!

Det gör ont och det kommer att göra ont. Jag vill att det ska göra ont för jag vill känna. Känna att smärtan är verklig, Jag har redan sagt det men jag vill säga det igen, Jag älskar Dig! Du är fantastisk, underbar och alla superlativ däremellan. Men just nu är det inte vår tid, just nu finns det inte tid att låta vår kärlek gro, växa och frödas. Men de kommer bli bättre, för det blir alltid bättre. Förr eller senare. Jag försöker bara att orka med att andas, att veta att jag nu måste ta det stora, läskiga steget. Steget bort från all trygghet. Men det känns bra, för jag vet att det blir bra. Jag älskar dig och glömmer aldrig!

RSS 2.0