Lyckliga, lyckliga jag!

Här kommer en update från Lunds mest förkylda och mest allergiska tjej!
Vaknade i måndags med en fet fökylning på G! Att jag sedan klädde mig som om det var 20 grader ute och inte de faktiska 12 graderna skyndade på utbrottet av denna megaförkylning. Men jag har ju sådan tur och är ju oftast inte sjuk i mer än 48 timmar. Så när jag vakade imorse var jag frisk! Och där skulle sagan kunna sluta lyckligt.. men det måste ju finnas en tvist på slutet annars inge kul..
Förkylningen var borta men istället vaknar jag upp med fetaste allergiska reaktionen... och såklart sitter den inte på något bra ställe som på fotsulan eller i knävecket. Nej! Höger öga är rött, svullet och sa jag att det är rött?? Japp! Ser ut som om jag ska medverka i en skräckfilm..
Nämnde jag att Han kommer om ca 48 timmar?
 
Well, I guess this is my lucky day.. or week.. or life!

Hoffmaestro för hela slanten!

Episk Lundadag igår! Hoffmaestro gör inget annat än att leverera!
Dagen började med champagenfrukost och förfest, häng på festivalområdet, mellanfest, Hoffmaestro, taco-middag, förfest, drinking games och sedan stupa i säng! Mer än nöjd tjej!
 
Idag har jag varit trött, trött, TRÖTT! Sovit och smsat mest hela dagen men kom ut på PW imorse och ska köra veckans benpass senare. Byter dock ut gymmet med en utomhuscirkel då frisk luft lockar betydligt mer än ett svettigt gym just nu! Nu ska jag lägga mig en stund på spikmattan sen blir det middag och efter det snör jag på mig löpardojjorna!
 
 

Svettigt värre!

Pigg som en lärka på spinningen! Kände hade jag hade viljan och orken att ta i det lilla extra och bli sådär härligt spinning-svettig! När passet var slut fanns energi i mängder kvar så jag smet in i friviktsgymmet och körde en serie övningar som jag tror kallas komplex-träning (kan ha helt fel) som jag läste om härromdagen på en fitnessblogg. Det går ut på att köra en serie övningar, i mitt fall marklyft, raka mark, militärpress och benböj, i följd utan vila imellan. Då man kör med samma vikt måste den anpassas efter den övning man är svagast i (i mitt fall militärpress). Tog 20 kg skivstången och körde fyra serier med aktiv vila iform av plankan imellan.
Tanken med denna typ av träning är att få upp pulsen utan att behöva ställa sig på en cardio-maskin. Och OM jag fick upp pulsen! Skakade i hela kroppen efter första serien och flåsade som en hund i sommarvärmen!
Avslutade med lite strech och sitter nu hemma och ska avnjuta min middag och ett glas vin :)
 
Jag vet att jag har skrivit tidigare om att jag har en beundrare på gymmet... Well, han var där idag och nu tror jag inte längre. Jag vet!

Spinning på schemat!

Nyvaken efter en välbehövlig powernap och jag försöker tagga till inför kvällens träning som kommer bli spinning! Det var inte igår vill jag lova och jag är lite orolig för min kondition.. Fast jag brukar ju gilla spinning och ska från och med denna vecka klämma in ett spinningpass och ett intervallpass så att jag bibehåller min kondis!
Har fnulat lite på mitt träningsupplägg och kommit fram till att jag nog behöver 2 vilodagar... annars blir det tungt, tungt för kroppen att återhämta sig! Så jag byter ut en PW mot spinning så ska det nog bli bra och sen visar det sig att jag har energi över så kan man ju alltid slänga in PWn och vipps så har jag mina sex träningsdagar!
 
Nu ska jag bälja i mig vatten, svida om och snart cykla iväg!
Slänger in en mumsig bild för att tagga till lite... Hell Yeah till den magen säger jag bara!

Frihet!

Känslan av att läsa klart det sista kapitlet och helt stänga igen boken är bitterljuv.
Har boken slutat bra lägger man den ifrån sig tillfredställd och med en fantastisk historia i minnet. 
Men ett öppet slut som leder till fler frågor än svar får en att önska att boken hade fler sidor.
Ett öppet slut är det värsta efter en lång, spännande, sorglig, lycklig, romantisk och aningen tårfylld berättelse.
När man söker svar på varför?!
När man försöker se helheten, meningen och syftet med slutet..
Jag kan antingen grubbla i all evighet eller släppa historien. Samtidigt släppa det faktum att slutet var öppet och lämnade utrymmen för så mycket undran. Jag kan välja att stanna på samma ställe eller släppa taget.
 
I choose to run free!

CHECK!

Inlämningsuppgiften kan jag sätta check på efter att ha renskrivit och räknat de sista talen (med lite hjälp av Mats the brain). Har avhandlat dagens filosofier angående Hen, rosa gym och allmänt känslotjaffs med Filippa och är nu rädda för att lägga mig i soffan framför ett avsnitt av Lyxfällan innan jag hoppar in i duschen och sen hoppar ner i sängen! Taggar inför helgen och nästa helg!!
Inte många dagar kvar nu....!

Sega dagar

Dagarna släpar sig fram.. kanske kan bero på att jag har en nedräkning med mål nästa fredag. Vill bara att tiden ska gå fort fort för jag vill så på Lund C och hoppa upp i en famn, kyssas tills kinderna blossar och fjärilarna i magen får spunk.. Men än är det över 1 vecka kvar.
 
Men till helgen blir det Hoffmaestro! KBK! Förfesten kommer dra igång redan på förmiddagen vilket känns stabilt och jag måste ta mig förbi systemet och fylla på lagret här hemma!
Ikväll är det spexmöte och jag är i valet och kvalet om att träna. Hade tänkt springa men det växlar mellan storm och spöregn vilket inte är direkt jätte peppande, så nu lutar det åt rygg eller spinning, eller helt enkelt ta en vilodag (har inte haft någon sedan i torsdags så det kanske kan vara dags).
Får se hur kroppen och knoppen känner om några timmar, men just nu är hela jag inställd på snoozze.. inte jätte bra när man borde plugga.

Pappa 60 år!

Tittar på min fina krukväxt som studsar i takt med att min psykotiska granne, aka "musikern", spelar på sina trummor. Är ju väldigt sött med småpojkar som drömmer om att bli rockstjärna MEN när man är 30+ är det kanske dags att börja tänka realistiskt... För så jävla bra är grannen inte direkt..
Men i takt med trummorna så "möblerar jag om"! What goes around comes around ;)
 
Annars då?! Pappa fyller stort idag, hela 60 år (tro det eller ej) blir pappsen i dag men ser inte ut att vara en dag över 45. Han kan nu titulera sig Lord och ska även få en PT-timme med en grym PT som jag ska försöka hitta åt han. Spexet har kommit igång och det känns bättre än någonsin! Tror att HT-12 kommer bli en grym spextermin! Plugget rullar på, träningen lika så! Denna vecka blir det fokus på matten då jag har en inlämningsuppgift som ska in om en vecka!
 
 

Lördag

Förmiddagens migrän börjar nu släppa och jag kan faktiskt STÅ UPP utan att vilja spy..
Har haft en hektiskt vecka, upp kl 6 varje morgon och har jag inte pluggat har jag varit på nationen på diverse möten och andra uppdrag. Full rulle hela tiden! Och utöver detta försöker jag klämma in ca 6 pass träning/ vecka, inte det lättaste vill jag lova.. Har fått kämpa en hel del men varje gång jag har kommit till gymmet så har det kännts så sjukt skönt!
Idag var det tänkt att köra cardio men migränen har satt stopp för det. Ska vänta ett tag till och sen blir det PW och om huvudet är med mig så avslutar jag med backintervaller!
 
Ikväll blir det första riktiga Lundautgången för terminen!!

KÖRKORT!

Kommer ner till Lund med ett körkort (i alla fall tillfälligt) i handen! Äntligen gick det vägen och det känns så OTROLIGT skönt att ha det överstökat!
Förutom körkortet bjöd helgen på pirr i magen, kyssar i mängder och en längtan efter sista helgen i september..
Lite mer än två veckor och sen får jag kyssa han igen! Och bättre upp! Jag får vakna upp bredvid han en hel helg.. sådan lyx är man verkligen inte bortskämd med...
 
 

Frustration, ilska, tårar och pissigt benpass

Det där jävla körkortet håller på att bli min DÖD! Knappt hinner jag landa i Lund förrän jag ska upp till Sthlm igen för att köra upp.. IGEN! Så där rök helgens Halmstadtripp och söndagsmiddag... Enda bra med resan upp är att jag får en chans att träffa Han. Men jag vill ju vara i LUND!!!
Förutom alla tårar jag gråtit över körkortet idag så hade jag världens sämsta dag på gymmet! SÅ SVAG SÅ SVAG.. benen darrade som asplöv efter uppvärmningen.. Kunde knappt ta mig hemåt för benen kändes som gele. Vet inte om det beror på att jag ätit dåligt, är trött, hade tankarna på annat håll eller om jag helt enkelt blivit fett svag!
 
Det enda bra med denna dag är att jag hämtat mitt Gröna Kort (fria utgångar hela hösten!) och köpt biljetter till Sensommarfesten och Hoffmaestro!! Så även om denna helg blir fail så finns det massa andra helger kvar som jag kan spendera i underbara lund!! :)

Skolan är igång!

Nu har skolan startat och med det oron för kursen i Portföljvalsteori.. känns som om jag kan ha tagit mig vatten över huvudet.. Mattekursen var bara repitition så den känns än så länge lugn (om nu bara boken kan skickas!). Efter mina 4 timmar i skolan var tanken att jag skulle plugga hem MEN fina vänner lurade ut på mig stan för fika och shopping!
Är som tur är ledig imorgon så då ska det läsas en massa om portfolio management, det har jag lovat mig själv. Måste även förbi nationen och hämta gröna kortet och köpa Hoffmaestro biljetter!
 
Ingen träning idag.. att ligga på underskott börjar kännas i kroppen. Har ingen energi efter 4 timmar på stan så idag blir veckans vilodag! Detta betyder dock att det ska tränas resterande dagar, även om ett av passen blir återhämtande! Ska kämpa på med mina 6 pass/vecka nu i 1 månad. Vill se om det är möjligt att få tid och ork till detta samt hur kroppen reagerar.
 
Jobbigt just nu är saknaden efter något som finns i Sthlm.. 3000 sms om dagen är inte tillräckligt..

Första skoldagen (nästan)

Börjar terminen med att vara ledig, det känns bra. Ska dock till skolan och låna böcker till kursen i Portföljvalsteori och så hoppas jag att min mattebok kommer idag! Kliar lite i fingrarna när jag tänker på att jag ska få räkna matte i höst! (största nörden, I know!) Är dock väldigt orolig att jag har glömt ALL matte och lite till..
Ååå jag längtar faktiskt efter att skolan ska börja nu!! Tror att kurserna denna termin kommer att vara väldigt krävande och avancerade men rätt roliga trots det! Det jag inte ser fram emot är att böckerna är på engelska.. lagom kul att läsa om finance, beta-värden och CAPM-metoden på engelska när jag knappt förstår det på svenska!
 
Har sovit PISS inatt. Blev som vanligt ett par timmars smsande runt midnatt och efter det var det alldeles för varmt för att jag skulle kunna somna..

Projekt HT 12: Rygg och rumpa!

It is time to bring sexy back!
Fokus för hösten kommer att bli Rygg och Rumpa. Jag vill bygga en snygg rygg som börjar nere vid svanken och fortsätter upp till axlarna, med ett par grymma lats på det. Rumpan ska formas till. Stark och fast är den redan men målet är att "forma" till den på sidorna. Ska försöka ändra det nuvarande kurviga till en mer atletisk rumpa.
Ytterst vaga förklaringar men jag har en bild både i huvudet och på datorn på hur målet ser ut.
 
Formen just nu är helt ok. Särskilt med tanke på min svullarsommar! Vad jag har märkt denna sommar är att mitt fett först och främst sätter sig på lår och rumpa, samt lite på mina lovehandles. Magen är förvånansvärt platt och har definitioner kvar sedan i våras. Tror att det är en bra grej att veta, hur kroppen påverkas av skräpet man trycker i sig!
 
Målet just nu är inte att deffa (det får bli en snabb deff innan jul istället). Målet just nu är att äta bra och lagom mycket samt att minska på kolhydraterna för att bli av den svullna känslan. Jag ska bli starkare men jag tänker inte överäta. Jag vill bibehålla en ok kondition. Rent träningsmässigt satsar jag på 3 styrkepass och 3 cardiopass i veckan, varav det ena cardiopasser blir ett mer återhämtande sådant. Det blir 1 vilodag per vecka och även 1 "ätardag". Något som jag ska försöka se över är alkoholintaget. Sedan singellivet drog igång ordentligt i våras har jag konsumerat väldigt mycket alkohol. Jag känner nu att jag har landat lite mer i min nuvarande livssituation och ska därför försöka minska på intaget. Jag tänker inte strypa det men jag ska försöka att börja dricka med måtta och att även ha någon nykter kväll då och då!
 
Eftersom jag är singel, student och väldigt oberoende tänker jag i höst fortsätta att lägga fokus på mig själv och mina behov. Jag har ett år kvar i Lund och vill njuta av det så mycket som möjligt och fortsätta få bra betyg i skolan samtidigt som jag har kul med mina vänner på fritiden och fokuserar på träningen. Har insett att det är nu som jag kan vara egoistisk och det ska jag ta vara på!

Det där med känslor..

Har nu återvänt till Lund och fått uppleva en av de där underbara sensommar/tidighöstmorgon som bara Lund kan bjuda på. Strålande sol, värme och med en doft av sommar i luften. Har fortfarande svårt att smälta att sommaren är över och att skolan drar igång.. Går fortfarande på sommarlovstid men jag antar att det kommer ändras så fort jag är tillbaka på EC.

Det var bitterljuvt att lämna Sthlm då saker och ting inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Det som började som en rolig grej hann bli något djupare och något som var och är väldigt svårt att lämna. När jag i torsdags natt stod i regnet, tryckt mot en motorcykel med hans hand i min så kände jag något.. något mer än bara fysiskt. Jag vill inte påstå att jag har fallit platt mot marken, men jag har helt klart tappat fotfästet en anings..

Helt, totalt oplanerat. Helt totalt oväntat. Men den känslan, den känslan som sprids i kroppen är helt underbar!


RSS 2.0